Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

ClimateLaunchpad

Európa legnagyobb klímainnovációs közössége, az EIT Climate-KIC, 2019-ben is elindítja a ClimateLaunchpad-et, ami immár több, mint 48 országban igyekszik felkarolni a legjobb greentech ötleteket.

Az emberi kreativitás szülte ötletek sokszor nem találkoznak a realitással, pedig pont ez adja a fejlődés alapját, az innovációt. Az EIT Climate-KIC továbbra is elkötelezett a legjobb ötletek valóságba történő átültetése mellett. Ennek elősegítése érdekében indítja el 2019-ben is a ClimateLaunchad programját, ami több, mint 48 országban segíti az ötletgazdák boldogulását a piaci vállalkozáshoz vezető ösvényen.

A következő jelentkezési időszak 2020. tavaszán lesz. Amennyiben érdekel a program és szeretnél tájékoztatást kapni, ha megnyitjuk a jelentkezést, akkor töltsd ki űrlapunkat.

Érdekel a program

Kiknek ajánlott?

Mindenkinek, akik úgy érzi, hogy van egy olyan környezettudatos ötlete, amivel hozzájárulhat az egyik legégetőbb globális probléma, a klímaváltozás elleni küzdelem sikeres megvívásához. Itt azonban nem elvárás a piac ismerete, a bejegyzett vállalkozás vagy a konkrét üzleti elképzelés, sőt pont ellenkezőleg: ez a program azoknak szól, akik körbe-körbe haladnak az ötletükkel, vagy csak egyszerűen nem találják meg a lehetőséget a piacra lépésre.

Mik a jelentkezési feltételek?

  • a piaci tevékenységüket még nem kezdték meg;
  • 200 000 EUR összegnél kisebb külső befektetést szívtak fel indulásuk óta;
  • 1 évnél rövidebb üzleti múlttal rendelkeznek.

Mit ad a program?

A ClimateLaunchpad berkein belül a résztvevőknek először is lehetőségük van egy rendkívül intenzív több alkalmas kurzuson, a BootCamp-en részt venni, mely a nemzetközi tapasztalattal rendelkező coach-ok foglalkozásaival kiegészítve megmutatja, hogy mi szükséges a sikeres elinduláshoz. Iránymutatást ad az üzleti terv megalkotásának rengetegében, és fejleszti az innovatív ötlet előadási módját a pitch trainingek keretében. Végül, de nem utolsósorban, bepillantást enged valódi piaci versenybe: a résztvevő ötletgazdák megmérettethetik önmagukat egymás között, sőt a legjobbak bekerülhetnek a nemzetközi döntőbe is, ahol a legkiválóbb ötletek anyagi támogatást nyerhetnek el: a döntő nyertese €10.000, a második helyezett €5.000, míg a harmadik €2.500 pénzjutalmat kap. Itt azonban a nyereményen felül még értékesebb, hogy nemzetközi szakértőkkel és befektetőkkel alakíthatnak ki kapcsolatot, konzultálhatnak az ötletükről és akár a fel is karolhatják őket. Ha ez nem lenne elég motiváció, a regionális verseny első 3 helyezettje automatikus helyet érdemel ki az ősszel induló EIT Climate-KIC Accelerator start-up inkubációs programjában! 

 

Mikor is lesz mindez?

  • Jelentkezési határidő: június 5. éjfél
  • Értesítés az eredményről: legkésőbb június 9. 
  • BootCamp: június 14-15. Budapesten
  • 8 alkalmas coaching: június-augusztus késő délután (3 óra időtartamban)
  • Hazai döntő: szeptember 13.
  • Nemzetközi döntő Amszterdamban: november 14-15

A következő jelentkezési időszak 2020. tavaszán lesz. Amennyiben érdekel a program és szeretnél tájékoztatást kapni, ha megnyitjuk a jelentkezést, akkor töltsd ki űrlapunkat.

 

Érdekel a program

 

 

"A klímaváltozás megállítható. Nem egy gyógymóddal, hanem több ezer kis gyógymódra lesz szükségünk - és rendelkezésre is fog állni. Éppen ezért segíti a ClimateLaunchpad a feltörekvő vállalkozókat a globális siker felé! Felkészítjük, és kivisszük őket a nemzetközi színtérre. A missziónk? Megoldani a klímaváltozás problémáját, startupról startupra."

Frans Nauta, Entrepreneurship igazgató helyettes, EIT Climate-KIC

 

Nézd meg a 2018-as nemzetközi döntő összefoglalóját!

 

 

Letölthető anyagok 

Start-upok az Accelerator programban

Koncsos_Tamas

Tamás Koncsos and iWASP wastewater treatment management tool

iWASP wastewater treatment management tool