Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

ClimateLaunchpad

Európa legnagyobb klímainnovációs közössége, az EIT Climate-KIC, 2020-ban is elindítja a ClimateLaunchpad-et, ami immár több, mint 50 országban igyekszik felkarolni a legjobb greentech ötleteket. Idén a program ONLINE kerül megrendezésre.

Az emberi kreativitás szülte ötletek sokszor nem találkoznak a realitással, pedig pont ez adja a fejlődés alapját, az innovációt. Az EIT Climate-KIC továbbra is elkötelezett a legjobb ötletek valóságba történő átültetése mellett. Ennek elősegítése érdekében indítja el 2020-ban is a ClimateLaunchad programját, ami több, mint 50 országban segíti az ötletgazdák boldogulását a piaci vállalkozáshoz vezető ösvényen. Idén a program ONLINE kerül megrendezésre. 

Következő jelentkezési időszak várhatóan 2021. tavaszán lesz. Bővebb információért és kapcsolatfelvételért írj nekünk: hungary@climatelaunchpad.org

 

Érdeklődöm

 

 

Kiknek ajánlott?

Mindenkinek, akik úgy érzi, hogy van egy olyan ötlete, amivel hozzájárulhat az egyik legégetőbb globális probléma, a klímaváltozás elleni küzdelem sikeres megvívásához. Itt azonban nem elvárás a piac ismerete, a bejegyzett vállalkozás vagy a konkrét üzleti elképzelés, sőt pont ellenkezőleg: ez a program azoknak szól, akik körbe-körbe haladnak az ötletükkel, vagy csak egyszerűen nem találják meg a lehetőséget a piacra lépésre.

Mik a jelentkezési feltételek?

  • a piaci tevékenységüket még nem kezdték meg;
  • 200 000 EUR összegnél kisebb külső befektetést szívtak fel indulásuk óta;
  • 1 évnél rövidebb üzleti múlttal rendelkeznek.

Mit ad a program?

A ClimateLaunchpad berkein belül a résztvevőknek először is lehetőségük van egy rendkívül intenzív kétnapos kurzuson, a BootCamp-en részt venni, mely a nemzetközi trainer vezetésével megmutatja, hogy mi szükséges a sikeres elinduláshoz. A BootCamp-et követően, 6 csoportos alkalomra fog sor kerülni, ahol a résztvevők további üzleti iránymutatást kapnak, valamint fejleszhetik innovatív ötletük előadási módját pitch training keretében. Végül, de nem utolsósorban, bepillantást enged valódi piaci versenybe: a résztvevő ötletgazdák összemérhetik tudásukat a magyarországi döntőn, sőt a legjobbak bekerülhetnek a nemzetközi döntőbe is, ahol a legkiválóbb ötletek anyagi támogatást nyerhetnek el: a döntő nyertese €10.000, a második helyezett €5.000, míg a harmadik €2.500 pénzjutalmat kap. Itt azonban a nyereményen felül még értékesebb, hogy nemzetközi szakértőkkel és befektetőkkel alakíthatnak ki kapcsolatot, konzultálhatnak az ötletükről és akik akár fel is karolhatják őket.

 

Mikor is lesz mindez?

  • Jelentkezési határidő: május 10. (vasárnap) éjfél
  • Értesítés az eredményről: május 15.   
  • BootCamp: Május 28-29. 16:00-20:00, Május 30. 9:30-13:30 
  • 6 alkalmas coaching: 06.03., 06.16., 07.01., 07.15., 07.21., 07.29. 16:00-19:00
  • Hazai döntő: Augusztus 12. 16:00-19:00
  • Nemzetközi döntő: szeptember 23-25.

Következő jelentkezési időszak várhatóan 2021. tavaszán lesz. Bővebb információért és kapcsolatfelvételért írj nekünk: hungary@climatelaunchpad.org

 

Érdeklődöm

 

 

"A klímaváltozás megállítható. Nem egy gyógymóddal, hanem több ezer kis gyógymódra lesz szükségünk - és rendelkezésre is fog állni. Éppen ezért segíti a ClimateLaunchpad a feltörekvő vállalkozókat a globális siker felé! Felkészítjük, és kivisszük őket a nemzetközi színtérre. A missziónk? Megoldani a klímaváltozás problémáját, startupról startupra."

Frans Nauta, ClimateLaunchpad alapító

 

Nézd meg a 2019-es nemzetközi döntő összefoglalóját!

 

 

Letölthető anyagok 

Start-upok az Accelerator programban

Koncsos_Tamas

Tamás Koncsos and iWASP wastewater treatment management tool

iWASP wastewater treatment management tool