Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

ClimateLaunchpad

Európa legnagyobb klímainnovációs közössége, a Climate-KIC, 2017-ben is elindítja a ClimateLaunchpad-et, ami immár több, mint 35 országban igyekszik felkarolni a legjobb greentech ötleteket.

Az emberei kreativitás szülte ötletek sokszor nem találkoznak a realitással, pedig pont ez adja a fejlődés alapját, az innovációt. A Climate-KIC továbbra is elkötelezett a legjobb ötletek valóságba történő átültetése mellett. Ennek elősegítése érdekében indítja el 2017-ben is a ClimateLaunchad programját, ami több, mint 35 országban segíti az ötletgazdák boldogulását a piaci vállalkozáshoz vezető ösvényen.

Kiknek ajánlott?

Mindenkinek, akik úgy érzi, hogy van egy olyan környezettudatos ötlete, amivel hozzájárulhat az egyik legégetőbb globális probléma, a klímaváltozás elleni küzdelem sikeres megvívásához. Itt azonban nem elvárás a piac ismerete, a bejegyzett vállalkozás vagy a konkrét üzleti elképzelés, sőt pont ellenkezőleg: ez a program azoknak szól, akik körbe-körbe haladnak az ötletükkel, vagy csak egyszerűen nem találják meg a lehetőséget a piacralépésre.

Mik a jelentkezési feltételek?

  • a piaci tevékenységüket még nem kezdték meg;
  • 200 000 EUR összegnél kisebb külső befektetést szívtak fel indulásuk óta;
  • 1 évnél rövidebb üzleti múlttal rendelkeznek.

Mit ad a program?

A ClimateLaunchpad berkein belül a résztvevőknek először is lehetőségük van egy rendkívül intenzív több alkalmas kurzuson, a Boot Camp-en, részt venni, mely a nemzetközi tapasztalattal rendelkező coach-ok foglalkozásaival kiegészítve megmutatja, hogy mi szükséges a sikeres elinduláshoz. Iránymutatást ad az üzleti terv megalkotásának rengetegében, és fejleszti az innováció előadási módját a pitch trainingek keretében. Végül, de nem utolsósorban, bepillantást enged valódi piaci versenybe: a résztvevő ötletgazdák megmérettethetik önmagukat egymás között, sőt a legjobbak bekerülhetnek a ciprusi nemzetközi döntőbe is, ahol a legkiválóbb ötletek induló anyagi támogatást nyerhetnek el: a döntő nyertese €10.000, a második helyezett €5.000, míg a harmadik €2.500 pénzjutalmat kap. Itt azonban a nyereményen felül még értékesebb, hogy nemzetközi szakértőkkel és befektetőkkel alakíthatnak ki kapcsolatot, konzultálhatnak az ötletükről és akár a fel is karolhatják őket, fundingra is sor kerülhet. Ha ez nem lenne elég motiváció, a regionális verseny első 3 helyezettje automatikus helyet érdemel ki az ősszel induló Climate-KIC Akcelerátor start-up inkubációs programjában!

 

JELENTKEZEM

 

Mikor is lesz mindez?

  • Jelentkezési határidő: május 28.
  • Boot Camp: június 9-10.
  • 8 alkalmas coaching: június közepétől július végéig
  • Regionális döntő: szeptember 7. 15:00, Anker Business Centre 
  • Ciprusi finálé: október 17-18.

"Az innovatív vállalkozásokban látjuk a legnagyobb potenciált, hogy Európában megküzdjünk a klímaváltozás negatív hatásaival.  A verseny segít összegyűjteni a legjobb ötleteket, és abban, hogy a vállalkozók, egyetemek és cégeke egy összeurópai közösséget alkossanak. Együtt teremtjük meg a világ új gazdaságát."

Frans Nauta, Entrepreneurship igazgató helyettes, Climate-KIC

 

További részletekért keresd fel a honlapunkat.

Jeletkezz a programba ITT!

Letölthető anyagok 

Start-upok az Accelerator programban

Koncsos_Tamas

Tamás Koncsos and iWASP wastewater treatment management tool

iWASP wastewater treatment management tool