Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Legfrissebb híreink

PANNON Pro Innovációs Kft. a karbonlábnyom csökkentéséért és a kibocsátás kompenzálásáért

Riesz Lóránt projektfejlesztési vezető a Zöldipari percek című riportsorozatban a karbonlábnyom csökkentéséről, a kibocsátás kompenzálásáról és ennek módjáról beszélt. A riportsorozatot a KSZGYSZ (Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége) indította az ÖKOINDUSTRIA2021 Green Expó felvezetéseként a Trend FM-en.

 

2020. december 03

Elérhetőek a “Fenntartható települési vízgazdálkodás aktuális kihívásai” konferencia előadásainak anyagai

Sikeresen zárult a “Fenntartható települési vízgazdálkodás aktuális kihívásai” című konferencia. Az elhangzott szakmai előadások anyagai elérhetőek online.

 

2020. december 02

Sikeresen zárult a magyar műanyag innovációkat támogató Startup Plastic Surgery program

A Klímainnovációs Közösség szervezésében megvalósuló Startup Plastic Surgery az első olyan startup program Magyarországon, amely a műanyag kérdéskörével foglalkozik. A program célja, hogy a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra megoldást nyújtó startup ötletek megvalósítását támogassa. 2020-ban 9 startup vett részt a 4 hónapos programban, akik üzleti coaching és iparág specifikus szakmai mentoring támogatást kaptak, amelynek segítségével piacképessé tudták formálni a kezdetleges startup ötleteiket. Előrehaladásukat a program végén pitch versenyen mutatták be (amely az ÖKOINDUSTRIA keretében került megrendezésre), a legjobb csapatok üzleti befektetést és mentorálási támogatást nyerhettek. 2021-ben a program újra megrendezésre kerül, amelyre startupok, szakmai támogatók és szponzorok jelentkezését várjuk.

 

2020. november 27

Az EIT által támogatott, nyersanyag és alapanyag innovációk felkarolására fókuszáló üzleti workshop-ra várjuk az érdeklődőket

December 15-én (14:00-18:00 között) ingyenes, online workshop kerül megszervezésre, amely során nemzetközi trénerek adnak visszajelzést a nyersanyag és alapanyag iparágat érintő innovatív megoldásokra, segítenek az üzleti modell kialakításában és továbbgondolásában, valamint bemutatják az iparágra fókuszáló vállalkozásfejlesztési programot, az EIT Raw Materials Jumpstarter-t. 

 

2020. november 19

Online konferencia: Okos rendszerek hatékony energiatermeléshez - kombinált szenzoros napkövető rendszerek

Az "Okos rendszerek hatékony energiatermeléshez - kombinált szenzoros napkövető rendszerek" című online, ingyenesen látogatható konferencia november 20-án kerül megrendezésre.

 

2020. november 10

Online klímakonferencia a fenntartható települési vízgazdálkodás aktuális kihívásairól

A 2020. november 24-én megrendezésre kerülő, “A fenntartható települési vízgazdálkodás aktuális kihívásai” című ingyenes, online klímakonferenciára a természetes vízmegtartással kapcsolatos aktualitások iránt érdeklődők jelentkezését várják. A konferencia az Európai Unió által támogatott LIFE-MICACC projekt keretén belül valósul meg. A projekt során fejlesztésre került egy tudásmegosztó mobilapplikáció is, melynek célja, hogy a természetes vízmegtartó megoldásokról közösségi alapú információt szolgáltasson, valamint, hogy lehetőséget biztosítson az érintettek számára a tanulásra, jó gyakorlatok megosztására és az egymás közötti kapcsolatfelvételre.

 

2020. november 09

Tudásmegosztó applikáció a természetes vízmegtartó megoldások támogatásáért

Egy Európai Uniós projekt keretében (LIFE-MICACC, LIFE16 CCA/HU/000115), a PANNON Pro Innovációs Kft. (továbbiakban: PANNON) elkészített egy olyan applikációt, amelynek célja, hogy a természetes vízmegtartó megoldásokról közösségi alapú információt szolgáltasson és lehetőséget biztosítson az érintettek számára a tanulásra, jó gyakorlatok megosztására és az egymás közötti kapcsolatfelvételre.

 

2020. október 19

Gyakornokot keresünk!

Gyakornokot keresünk a PANNON Pro Innovációs Szolgáltató Kft-hez. 

2020. június 09

Körkörös gazdaság lehet a válasz az építőipar hulladékgazdálkodási kihívásaira

Az EU-ban az építésből és bontásból származó hulladék az összes hulladék 34,7 %-át teszi ki. Európában évente mintegy 600 millió tonna újrahasználható és újrahasznosítható nyersanyag kerül lerakóba hulladék formájában.

2020. április 30

100 ezer euróval támogatják az innovatív épületkorszerűsítési megoldásokat

Az Európai Unió épületeinek közel háromnegyede energiapazarló.

2020. április 23

Oldalak