Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

The Journey

The Journey

 The Journey - klímainnovációs nyári egyetem (angol nyelvű, nemzetközi program)

A Journey Európa legnagyobb klímainnovációs nyári egyetemi programja, ahol minden évben közel 400 diáknak nyílik lehetősége arra, hogy a kurzus alatt a klímainnováció területén tudást és tapasztalatot szerezzen a klímakutatás és vállalkozásfejlesztés legjobb szakembereitől - mindezt különböző európai helyszínen nemzetközi, inspiráló környezetben. 
A Journey célja, hogy felhívja a figyelmet a klímavédelemhez kapcsolódó üzleti lehetőségekre, és elősegítse a klímainnovációs ötletek valós üzleti tervekké válását.

4 hetes Journey - csak EU-ban tanuló diákok számára
(Június 28. - Július 25., illetve Augusztus 2. - Augusztus 29.)

Az egyedülálló, innovatív program első két hetében a diákok elmélyülnek a klímaváltozással összefüggő aktuális kutatásokban, fejlesztésekben, majd 4-5 fős csoportokban kiválasztanak egy klímainnovációs ötletet.

A második két hét folyamán a csoportok aktív munkával és coachok valamint szakértők folyamatos segítsége mellett üzleti tervet építenek az ötlet köré, amelyet az ötödik héten, a többi csapattal versenyezve prezentálnak szakértő zsűri előtt. A korábbi évek tapasztalatairól a Journey blogon olvashatsz.

Júliusban és augusztusban is 5-5 Journey folyik különböző helyszíneken, de az utolsó héten egy helszínen találkoznak. Ezalatt megosztják egymással ötleteiket és közösen kidolgoznak egy rendszerszintű innovációs akciótervet a jövőt érintő éghajlatváltozási problémák megoldására, az előző évben illetve idén is Budapesten fog végződni a Journey augusztusban, nézd meg a 2019-es videót ITT.

Ki jelentkezhet?

A nyári egyetemre kiváló tanulmányi eredménnyel és magas szintű angol nyelvtudással rendelkező MSc, PhD hallgatók, és frissen végzett diplomások, fiatal szakemberek  jelentkezését várjuk bármilyen szakterületről.

Költségek

A programon való részvétel ingyenes.
A diákoknak saját pénzből kell fedezniük az utat a Journey első helyszínére, illetve a végső hazautat. A második és a harmadik helyszínre a Climate-KIC fedezi az utazási költségeket, és a szállásköltséget az egész program alatt. A program alatt biztosítunk minden nap reggelit, hétköznapokon ebédet, illetve heti egy-két alkalommal vacsorát. A többi étkezést saját maguknak kell a résztvevőknek megoldaniuk. ​

A jelentkezési határidő 2020. március 1.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre a jobboldali hírsávban, vagy keress bennünket az education@ppis.hu címen!  

 

További részletek a programról ITT

Jelentkezés pedig ITT

2020. február 11-én tartunk egy Info Estet, ahol bemutatjuk a programot illetve tippeket adunk a sikeres jelentkezéshez, erről további információt ITT találsz.

A Journey szakmai partnere a CEU Business School és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

 

Résztvevők

Horváth Bálint

Researcher PhD Student, Regional and Environmental Economics, Climate Policy

Attila Katona

Environmental Engineering, Regional and Environmental Economics, Urbanism

Jónás Krisztina

International Relations and European Affairs, Corvinus University of Budapest