Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

The Journey

The Journey

 The Journey - klímainnovációs nyári egyetem (angol nyelvű, nemzetközi program)

A Journey Európa legnagyobb klímainnovációs nyári egyetemi programja, ahol minden évben közel 300 diáknak nyílik lehetősége arra, hogy a kurzus alatt a klímainnováció területén tudást és tapasztalatot szerezzen a klímakutatás és vállalkozásfejlesztés legjobb szakembereitől - mindezt különböző európai helyszínen nemzetközi, inspiráló környezetben. 
A Journey célja, hogy felhívja a figyelmet a klímavédelemhez kapcsolódó üzleti lehetőségekre, és elősegítse a klímainnovációs ötletek valós üzleti tervekké válását.

5 hetes Journey - csak EU diákok számára
(Július 2. - Augusztus 5., illetve Július 30.- Augusztus 31.)

Az egyedülálló, innovatív program első két hetében a diákok elmélyülnek a klímaváltozással összefüggő aktuális kutatásokban, fejlesztésekben, majd 4-5 fős csoportokban kiválasztanak egy klímainnovációs ötletet.

A második két hét folyamán a csoportok aktív munkával és coachok valamint szakértők folyamatos segítsége mellett üzleti tervet építenek az ötlet köré, amelyet az ötödik héten, a többi csapattal versenyezve prezentálnak szakértő zsűri előtt. A korábbi évek tapasztalatairól a Journey blogon olvashatsz.

3 hetes Journey - EU és nemzetközi diákok számára
(Július 2. - Július 22., illetve Augusztus 13. - Augusztus 31.)

A 3 hetes programot megelőzően a résztvevők egy kötelező online kurzuson vesznek részt.

Az első heten a diákok elmélyülnek a klímaváltozással összefüggő aktuális kutatásokban, fejlesztésekben, majd 4-5 fős csoportokban kiválasztanak egy klímainnovációs ötletet.

A második hét folyamán a csoportok aktív munkával és coachok valamint szakértők folyamatos segítsége mellett üzleti tervet építenek az ötlet köré, amelyet a harmadik héten, a többi csapattal versenyezve prezentálnak szakértő zsűri előtt.

Ki jelentkezhet?

A nyári egyetemre kiváló tanulmányi eredménnyel és magas szintű angol nyelvtudással rendelkező MSc, PhD hallgatók, és frissen végzett diplomások, fiatal szakemberek  jelentkezését várjuk bármilyen szakterületről.

Költségek

A programon való részvétel ingyenes.
A diákoknak saját pénzből kell fedezniük az utat a Journey első helyszínére, illetve a végső hazautat. A második és a harmadik helyszínre a Climate-KIC fedezi az utazási költségeket, és a szállásköltséget az egész program alatt. A program alatt biztosítunk minden nap reggelit, hétköznapokon ebédet, illetve heti egy-két alkalommal vacsorát. A többi étkezést saját maguknak kell a résztvevőknek megoldaniuk. ​

A jelentkezési határidő 2018. február 18.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre a jobboldali hírsávban, vagy keress bennünket az education@ppis.hu címen!  

 

További részletek ITT

 

A Journey szakmai partnere a CEU Business School és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

 

Résztvevők

Kovács Bendegúz

Former student of Budapest University of Technology and Economics

Horváth Bálint

Researcher PhD Student, Regional and Environmental Economics, Climate Policy

Jónás Krisztina

International Relations and European Affairs, Corvinus University of Budapest

Kozák Balázs

Environmental Engineering, Regional and Environmental Economics, Urbanism