Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

FoodEducators

 

A FoodEducators az EIT Food* programja, amely a tanárok számára szórakoztató, kreatív és érdekes óravázlatokat kínál a fiatalok, főként az iskolások bevonására. 

A program az EU több, mint 10 országában képviselteti magát, nemzeti HUB-okon keresztül. A foodeducators.eu weboldalon letölthető óravázlatokat kínál. A könnyen hozzáférhető, tudományos alapokon nyugvó élelmiszer-oktatási óravázlatok és tananyagok hozzájárulnak a diákok ismereteinek bővítéséhez, hogy a jövő tájékozottabb, tudatosabb fogyasztóivá válhassanak. Az oktatók saját nyelvén elérhető óravázlatok négy témakörbe sorolhatóak: Élelmiszer és egészség, Élelmiszer és fenntarthatóság, Élelmiszertudomány és élelmiszerrendszerek, agrár-élelmiszeripari szakmák és karrierek. 

A program fő célkitűzései és hozadékai a rendszerszemléletű gondolkodás és a rendszerek feltérképezésének képessége, a fenntartható életmód és az egészséges táplálkozás támogatása.

Magyarországon, a FoodEducators programja a PANNON Pro Innovációs Szolgáltató által valósul meg az Alapértékek Nonprofit Kft-vel együttműködésben. A FoodEducators keretében megvalósuló minden eseményünk és tevékenységünk itt, a Klímainnovációs Közösség honlapján lesz megtalálható:
https://klimainnovacio.hu/hu/program

Ha bármilyen kérdése van a FoodEducators programjaival, óravázlataival kapcsolatban, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk az eszter.pomazi@ppis.hu címen. 

Csatlakozzon ahhoz a több száz élelmiszer-oktatóhoz, akik már használják tananyagainkat az óráikon, az általuk vezetett szakkörökön és az általuk szervezett rendezvényeken! 

 

* Az EIT Food a világ legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő élelmiszer-innovációs közössége, amelyet az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT), az Európai Unió egyik szerve támogat.