Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

EIT Food startup programok

A KLÍMAINNOVÁCIÓS KÖZÖSSÉG

A Klímainnovációs Közösséget a PANNON Pro Innovációs Szolgáltató Kft. hozta létre azzal a céllal, hogy tudásmegosztási és kapcsolatteremtési felületet biztosítson mindazoknak, akik szokásaik és kapcsolati rendszerük révén tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Ötletgazdákat és feltörekvő startupokat támogatunk abban, hogy greentech ötletükkel sikeresen piacra lépjenek.

2013 óta több mint 200 startupot támogattunk, amely során több mint 1500 óra coaching és mentoring támogatást biztosítottunk számukra, illetve 1 millió eurónyi vissza nem térítendő támogatást osztottunk szét a legjobb csapatok között.  


MI AZ EIT?

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT-European Institute of Innovation & Technology) egy brüsszeli székhelyű, független uniós szervezet, melynek célja, hogy Európa az innovációkért felelős, vezető testületévé váljon, támogatva az európai innovációk megvalósulását és értékteremtését. Az EIT fontos szerepet játszik a fenntartható gazdasági növekedés elérésére és a munkahelyek teremtésére irányuló uniós célkitűzések támogatásában azáltal, hogy lehetőséget biztosít a vállalkozóknak és az innovátoroknak ahhoz, hogy világszínvonalú ötleteiket, megoldásaikat megvalósítsák. Az újonnan létrehozott, innovatív termékek és szolgáltatások fontos szerepet játszanak Európa innovációs- és versenyképességének növelésében.

 

EIT FOOD PROGRAMOK

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet élelmiszer-szakterülettel foglalkozó, tudományos és innovációs közössége az EIT Food, melynek a magyarországi, a Campden BRI Magyarország által végzett Hub tevékenységét 2021-től a PANNON Pro Innovációs Szolgáltató Kft. vállalkozásfejlesztési tevékenységével támogatja. Oktatási és innovációs tevékenységek kapcsán a Campden BRI Magyarország, míg startup programok esetén a PANNON Pro Innovációs Szolgáltató Kft. az elsődleges kapcsolattartó. Az EIT Food hozzájárul a fenntartható gazdasági növekedéshez azáltal, hogy startupokat és innovátorokat támogat ötletük megvalósításában számos, élelmiszeriparra és mezőgazdasági területre fókuszáló oktatási (például RIS Fellowships), innovációs és vállalkozásfejlesztési programjai során. 

 

                                                                                      

 

Tudj meg többet az EIT-ról, EIT RIS-ről és EIT Food-ról az alábbi oldalakon:

 

LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK

Kérdés esetén lépj velünk kapcsolatba: Pomázi Eszter, Vállalkozásfejlesztési Projekt menedzser, startup@ppis.hu

Ismerd meg az aktuális programokat, válaszd ki az ötletedhez és annak fejlettségi szintjéhez leginkább passzolót és regisztrálj vagy vedd fel felünk a kapcsolatot: startup@ppis.hu. Minden programunkba legalább két fős csapatok jelentkezését várjuk. Mivel nemzetközi trénerekkel és csapatokkal is együtt dolgozunk, legtöbb programunk (részben) angolul zajlik. 


EIT FOOD STARTUP PROGRAMOK

A Klímainnovációs Közösség az EIT Food partnereként segíti a toborzást a hazai innovátorok között. Ismerd meg az aktuális programokat, válaszd ki az ötletedhez, startupodhoz és annak fejlettségi szintjéhez leginkább passzolót és jelentkezz vagy vedd fel felünk a kapcsolatot. 

 

Kapcsolatba lépek

 


 

 

EIT Jumpstarter

Az EIT Jumpstarter az egyik legtágabb ágazatközi program, amelyet olyan korai stádiumú innovátorok számára terveztek, akik szeretnének megerősödni és elindítani üzleti tevékenységüket. A program negyedik alkalommal, hat tudás- és innovációs közösség együttműködésével kerül megrendezésre: EIT Health, EIT Raw Materials, EIT Food, EIT InnoEnergy, EIT Manufacturing és EIT Urban Mobility, EIT Digital, EIT Community az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) támogatásával. A program különösen azokra a közép-kelet és dél-európai tehetségekre összpontosít, akik szeretnék validáltatni üzleti koncepciójukat, kidolgozni az üzleti tervüket és eljuttatni ötleteiket a potenciális jövőbeli befektetőkhöz. Az előző alkalmak során 13 ország több mint kétszáz csapatát képezték, mentorálták és támogatták abban, hogy a hatékony ötleteket erőteljes üzleti modellekké fejlesszék.

Fejlettség: ötletfázis
Cél: ötlet validálás és networking
Időtartam: ~4 hónap
Online program: Bootcamp, folyamatos üzleti és szakmai konzultációk, workshop-ok, pitch verseny

Jelentkezési: 2024 tavasz
👉 https://eitjumpstarter.eu/

 


Test Farms

Létrehoztál egy olyan innovatív megoldást, amely pozitív változást hozhat és javíthatja a mezőgazdasági gyakorlatokat? A Test Farms program segít az agritech technológia vagy termék valós körülmények közötti validálásában és növeli a kereskedelmi siker esélyeit!

Fejlettség: céggel rendelkező startupok, akik készek a validálásra
Cél: Validáció és pilot egy európai farmon
Időtartam: ~1 év
Program: Farmerekkel történő matchmaking, Validálás, Demo Day, kapcsolatépítés, 3.000 EUR támogatás utazásra és tesztelésre
 

Jelentkezés: 2024 tavasz
👉 https://www.eitfood.eu/projects/test-farms

 


TeamUp

A TeamUp összehozza a vezető technológusokat a legjobb üzleti szakemberekkel, és támogatja őket a hatékony agrár-élelmiszeripari vállalkozások építésében. Segítünk megtalálni a megfelelő társalapítót, valamint szakértői útmutatást, képzést, hálózatépítést és finanszírozást nyújtunk az agrár-élelmiszeripari startup növekedéséhez.

Fejlettség: ötletfázis
Cél: Üzleti vagy technikai háttérrel rendelkező csapattárs találása
Időtartam: ~7 hónap
Program: Matchmaking, üzleti mentorálás és szakmai konzultációk mely során kidolgozásra és validálásra kerül az üzleti terv, csapatonként havi 2.000 EUR támogatás, pitch verseny ahol a legjobbak további EIT Food vissza nem térítendő támogatást kaphatnak
 

Jelentkezés: 2024 tavasz
👉 Tudj meg többet a programról itt: https://www.eitfood.eu/projects/teamup

 


 

Launch - Seedbed Incubator

Célja, hogy segítsen az innovatív tudományos-technológiai ötletek piaci validálását, piacképes vállalkozássá való alakítását.

Szerezzetek hozzáférést a világ legnagyobb élelmiszer-innovációs hálózatához, amely az agrár-élelmiszeripar legnagyobb kihívásainak megoldásán dolgozik, több mint 160 iparági, tudományos és vezető vállalati partnerrel 26+ európai országban, valamint 200+ szakértővel és mentorral. Csatlakozzatok az agrifood területén tevékeny kutatók közösségéhez, működjetek együtt és hozzátok ki a legtöbbet tudásotokból! Teremtsetek kapcsolatot 100+ potenciális felhasználóval és befektetővel világszerte és teszteljétek ötleteteket! Mérjétek fel, van-e piaci igény a terméketekre vagy szolgáltatásotokra és szakértők segítségével határozzátok meg a kereskedelmi potenciál mértékét!

Ki vehet részt a programban?

Magánszemélyek vagy csapatok:

 • minimum TRL 4-es szintű tudományos-technológiai alapú innovációval, mely segíthet átformálni az élelmiszeripart,
 • EU állampolgárok vagy lakosok, vagy csapatok, melyeknek legalább egy tagja az EU állampolgára vagy lakosa,
 • vállalkozásbejegyeztetési szándékkal vagy az EU-ban bejegyzett vállalkozással, befektetés előtt,
 • akik 2023 májusa és decembere között heti legalább nyolc órát rá tudnak szánni a programban való aktív részvételre.

 

 • Időtartam: ~ 4-6 hónap
 • Program: online bootcamp (május), kick-off event élőben (június), coaching és támogatás (július-október), online pitch prezentáció és Seedbed+ kvalifikáció, EIT Food befektetői csúcstalálkozó (november)
 • Támogatás: 7000 EUR, a Seedbed+ programba kerülve további 10.000 EUR
 • Jelentkezés: 2024 tavasz

👉 Tudj meg többet a programról itt: https://entrepreneurship.eitfood.eu/launch/


Accelerate - EIT Food Accelerator Network (FAN)

Szeretnétek bővíteni a kapcsolati hálózatotokat, felgyorsítani a fejlődéseteket, felpörgetni a technológiai innovációtokat és gyorsított növekedési pályára állítani a vállalkozásotokat?
Az EIT Food Accelerator Network támogatja az induló mezőgazdasági élelmiszeripari vállalkozásokat, hogy hatékonyan vehessék fel a küzdelmet a legnagyobb kihívásokkal az európai élelmiszerrendszeren belül. 

Ki vehet részt a programban?

Startupok vagy vállalkozások:

 • regisztrált pre-seed vagy seed befektetéssel, melyeket az EU valamelyik tagállamában vagy a Horizon Europe államaiban jegyeztek be,
 • erős tudományos-technológiai alappal az EIT Food valamelyik fókuszterületén,
 • megvalósíthatósági vizsgálattal (PoC) vagy próbaüzem elvégzése utáni fázisban

​Cél: Sikeres piacralépés és networking

 • Időtartam: ~ 2-3 hónap
 • Program: matchmaking és networking, technológiai validáció, coaching, mentoring,  DEMO verseny, befektetői csúcstalálkozó a nyertes startupok részvételével
 • Támogatás: 1500 EUR
 • Jelentkezés: 2024 tavasz

👉 Tudj meg többet a programról itt: https://entrepreneurship.eitfood.eu/accelerate/


Scale - RisingFoodStars

A RisingFoodStars lehetővé teszi a sikeres agrár-élelmiszeripari növekedést, segíti a feltörekvő vállalkozásokat, hogy jelenlegi piacukon túl, nemzetközi színtéren terjeszkedjenek, további befektetést nyerjenek el és új kereskedelmi partnereket szerezzenek. A program akár három évig is tarthat, a program ideje alatt céges auditon, személyre szabott coachingon, nemzetközi vásárokon és még sok más eseményen vehettek részt.

Ki vehet részt a programban?

Vállalkozások:

 • melyek az Európai Unió (EU) tagállamában vagy a Horizon Europe országaiban kerültek bejegyzésre,
 • technológiai megoldásuk van az EIT Food hat kulcsfontosságú területének egyikén,
 • kis méretűek (5-49 alkalmazottal, kevesebb, mint 10 millió EUR forgalommal)
 • túl vannak az ötletelési fázison, fizető ügyfelekkel rendelkeznek és legalább egy termékpiacon megjelennek a bejegyzés országában
 • erős növekedésre törekszenek, melynek során a következő mérföldkő a határokon való átlépés, a nemzetközivé válás
 • a következő 6-12 hónapon belül Series A befektetésre számítanak vagy nemrégiben nyertek el Series A befektetést
 • nem vesznek részt más EIT Food vállalkozói programban (Seedbed Incubator vagy EIT Food Accelerator Network)
 • nincs összeférhetetlenségük, nem az EIT Food alkalmazottainak vagy az EIT Food irányító testületei tagjainak tulajdonában lévő vállalkozások.
   
 • Időtartam: folyamatos
 • Program: matchmaking iparági szereplőkkel, személyre szabott üzleti támogatás külföldi piacralépésben és befektetésekben, magas színvonalú eseményeken való megjelenés, EIT Food pénzügyi támogatás
 • Támogatás: akár 500.000 EUR jövőbeli részesedésre szóló egyszerű megállapodás (SAFE) formájában
 • Jelentkezés: 2024 tavasz

👉 Tudj meg többet a programról itt: https://entrepreneurship.eitfood.eu/scale/