Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

EIT Food startup programok

EIT Food startup programok

A KLÍMAINNOVÁCIÓS KÖZÖSSÉG

A Klímainnovációs Közösséget a PANNON Pro Innovációs Szolgáltató Kft. hozta létre azzal a céllal, hogy tudásmegosztási és kapcsolatteremtési felületet biztosítson mindazoknak, akik szokásaik és kapcsolati rendszerük révén tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Ötletgazdákat és feltörekvő startupokat támogatunk abban, hogy greentech ötletükkel sikeresen piacra lépjenek.

2013 óta több mint 200 startupot támogattunk, amely során több mint 1300 óra coaching és mentoring támogatást biztosítottunk számukra, illetve 1 millió eurónyi vissza nem térítendő támogatást osztottunk szét a legjobb csapatok között. 2020-ban több mint 40 aktív csapat vett részt startup programjainkban

 

MI AZ EIT?

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT-European Institute of Innovation & Technology) egy brüsszeli székhelyű, független uniós szervezet, melynek célja, hogy Európa az innovációkért felelős, vezető testületévé váljon, támogatva az európai innovációk megvalósulását és értékteremtését. Az EIT fontos szerepet játszik a fenntartható gazdasági növekedés elérésére és a munkahelyek teremtésére irányuló uniós célkitűzések támogatásában azáltal, hogy lehetőséget biztosít a vállalkozóknak és az innovátoroknak ahhoz, hogy világszínvonalú ötleteiket, megoldásaikat megvalósítsák. Az újonnan létrehozott, innovatív termékek és szolgáltatások fontos szerepet játszanak Európa innovációs- és versenyképességének növelésében.

 

EIT FOOD PROGRAMOK

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet élelmiszer-szakterülettel foglalkozó, tudományos és innovációs közössége az EIT Food, melynek a magyarországi, a Campden BRI Magyarország által végzett Hub tevékenységét 2021-től a PANNON Pro Innovációs Szolgáltató Kft. vállalkozásfejlesztési tevékenységével támogatja. Oktatási és innovációs tevékenységek kapcsán a Campden BRI Magyarország, míg startup programok esetén a PANNON Pro Innovációs Szolgáltató Kft. az elsődleges kapcsolattartó. Az EIT Food hozzájárul a fenntartható gazdasági növekedéshez azáltal, hogy startupokat és innovátorokat támogat ötletük megvalósításában  számos, élelmiszeriparra és mezőgazdasági területre fókuszáló oktatási (például RIS Fellowships), innovációs és vállalkozásfejlesztési programja során. 

 

                                                                               

 

Tudj meg többet az EIT-ról, EIT RIS-ről és EIT Food-ról az alábbi oldalakon:

 

LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK

Kérdés esetén lépj velünk kapcsolatba: Sipos Cintia, Vállalkozásfejlesztési Projekt menedzser, startup@ppis.hu

Ismerd meg az aktuális programokat, válaszd ki az ötletedhez és annak fejlettségi szintjéhez leginkább passzolót és regisztrálj vagy vedd fel felünk a kapcsolatot: startup@ppis.hu. Minden programunkba legalább két fős csapatok jelentkezését várjuk. Mivel nemzetközi trénerekkel és csapatokkal is együtt dolgozunk, legtöbb programunk (részben) angolul zajlik. 

A Klímainnovációs Közösség az EIT Food partnereként segíti a toborzást a hazai innovátorok között. Emiatt fontos, hogy a Klímainnovációs Közösség csapatánál jelentkezz először, akik előszűrik a jelentkezéseket és ajánlásukkal kiegészítve juttatják el azokat az EIT Food-hoz! A startup programokba 2022. tavaszán nyílik meg a jelentkezés, de már előjelentkezéseket fogadunk.

 

Előjelentkezés

 EIT Jumpstarter

Az EIT Jumpstarter az egyik legtágabb ágazatközi program, amelyet olyan korai stádiumú innovátorok számára terveztek, akik szeretnének megerősödni és elindítani üzleti tevékenységüket. A program negyedik alkalommal, hat tudás- és innovációs közösség együttműködésével kerül megrendezésre: EIT Health, EIT Raw Materials, EIT Food, EIT InnoEnergy, EIT Manufacturing és EIT Urban Mobility, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) támogatásával. A program különösen azokra a közép-kelet és dél-európai tehetségekre összpontosít, akik szeretnék validáltatni üzleti koncepciójukat, kidolgozni az üzleti tervüket és eljuttatni ötleteiket a potenciális jövőbeli befektetőkhöz. Az előző alkalmak során 13 ország több mint kétszáz csapatát képezték, mentorálták és támogatták abban, hogy a hatékony ötleteket erőteljes üzleti modellekké fejlesszék.

 • Fejlettség: ötletfázis
 • Cél: ötlet validálás és networking
 • Időtartam: ~4 hónap
 • Online program: Bootcamp, folyamatos üzleti és szakmai konzultációk, workshop-ok, pitch verseny
 • Jelentkezés: A következő jelentkezési időszak 2022 elején lesz, de már előjelentkezéseket fogadunk.

👉 Tudj meg többet a programról itt: https://eitjumpstarter.eu/


TeamUP

A TeamUp összehozza a vezető technológusokat a legjobb üzleti szakemberekkel, és támogatja őket a hatékony agrár-élelmiszeripari vállalkozások építésében. Segítünk megtalálni a megfelelő társalapítót, valamint szakértői útmutatást, képzést, hálózatépítést és finanszírozást nyújtunk az agrár-élelmiszeripari startup növekedéséhez.

 • Fejlettség: ötletfázis
 • Cél: Üzleti vagy technikai háttérrel rendelkező csapattárs találása
 • Időtartam: ~7 hónap
 • Online program: Matchmaking, üzleti mentorálás és szakmai konzultációk mely során kidolgozásra és validálásra kerül az üzleti terv, csapatonként havi 2.000 EUR támogatás, pitch verseny ahol a legjobbak további EIT Food vissza nem térítendő támogatást kaphatnak
 • Jelentkezés: A következő jelentkezési időszak 2022 elején lesz, de már előjelentkezéseket fogadunk.

👉 Tudj meg többet a programról itt: https://www.eitfood.eu/projects/teamup


Test Farms

Létrehoztál egy olyan innovatív megoldást, amely pozitív változást hozhat és javíthatja a mezőgazdasági gyakorlatokat? A Test Farms program segít az agritech technológia vagy termék valós körülmények közötti validálásában és növeli a kereskedelmi siker esélyeit!

 • Fejlettség: céggel rendelkező startupok, akik készek a validálásra
 • Cél: Validáció és pilot egy európai farmon
 • Időtartam: ~1 év
 • Program: Farmerekkel történő matchmaking, Validálás, Demo Day, kapcsolatépítés, 3.000 EUR támogatás utazásra és tesztelésre
 • Jelentkezés: A következő jelentkezési időszak 2022 elején lesz, de már előjelentkezéseket fogadunk. 

👉 Tudj meg többet a programról itt: https://www.eitfood.eu/projects/test-farms


Seedbed

Három résztvevő csoport számára: vállalkozó tudósok, feltörekvő vállalkozók és újonnan alapított startupok – a tudomány és a technológia által támasztott kereskedelmi lehetőségek kihasználása.

 • Fejlettség: Validálás előtt álló csapatok
 • Cél: Business assumptions azonosítása és value proposition megalkotása
 • Időtartam: ~6 hónap
 • Program: Bootcamp, szakmai tréningek és mentoring, max. 6.000 EUR támogatás mely vásárlókkal történő tesztelésre és validációra fordítható, a legjobbak számára további pénzügyi támogatás, pitch verseny
 • Jelentkezés: A következő jelentkezési időszak 2022 elején lesz, de már előjelentkezéseket fogadunk.

👉 Tudj meg többet a programról itt: https://businesscreation.eitfood.eu/


EIT Food Accelerator Network (FAN)

Az EIT FAN összekapcsolja az agrár-élelmiszeripari startupokat az iparág vezető vállalati és kutatási partnereivel, hogy teszteljék technológiájukat és elérjék a végső célt: a sikeres piaci bevezetést.

 • Fejlettség: Validálás előtt álló startupok
 • Cél: Sikeres piacralépés és networking
 • Időtartam: ~4 hónap
 • Program: Matchmaking, networking események, Demo Day-ek, Expo
 • JelentkezésA következő jelentkezési időszak 2022 elején lesz, de már előjelentkezéseket fogadunk.

👉 Tudj meg többet a programról itt: https://businesscreation.eitfood.eu/


RisingFoodStars

A RisingFoodStars (RFS) lehetővé teszi a sikeres agrár-élelmiszeripari növekedést a következő szintre, mégpedig a nemzetközi piacralépést. 

 • Fejlettség: Ügyfelekkel rendelkező startupok
 • Cél: Nemzetközi növekedés 
 • Időtartam: Folyamatos
 • Program: Matchmaking különböző iparági szereplőkkel, magas színvonalú megjelenések, személyre szabott üzleti támogatás külföldi piacralépésben és befektetésekben, EIT Food pénzügyi támogatás 
 • Jelentkezés: A következő jelentkezési időszak 2022 elején lesz, de már előjelentkezéseket fogadunk.

👉 Tudj meg többet a programról itt: https://businesscreation.eitfood.eu/

 

A Klímainnovációs Közösség az EIT Food partnereként segíti a toborzást a hazai innovátorok között. Emiatt fontos, hogy a Klímainnovációs Közösség csapatánál jelentkezz először, akik előszűrik a jelentkezéseket és ajánlásukkal kiegészítve juttatják el azokat az EIT Food-hoz!

A startup programokba 2022. tavaszán nyílik meg a jelentkezés, de már előjelentkezéseket fogadunk.

 

Előjelentkezés