Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

EIT Climate-KIC

MI AZ EIT CLIMATE-KIC?

Az EIT Climate-KIC, az Európai Unió legfőbb éghajlatváltozással kapcsolatos innovációs kezdeményezése.

A KIC rövidítés Knowledge and Innovation Community, Tudás- és Innovációs Közösséget jelent, melyet az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT)  2010-ben alapított. 

Feladata az innovációs folyamatok ösztönzése és egyszerűsítése az érintett európai intézmények, vállalatok és tudományágak releváns szereplőinek közösséggé szervezésén keresztül. Az oktatásra, innovációra és vállalkozói készségek fejlesztésére támaszkodva a gyakorlatban gyorsan alkalmazható megoldásokat kínál a klímaváltozás által támasztott stratégiai kihívásokra.

A Climate-KIC jelenleg francia, német, holland, svájci, brit, dán, spanyol, magyar, olasz, lengyel, német és  UK-West Midlands regionális központokkal működik.

ELÉRHETŐSÉGEK

A program központi honlapja: http://www.climate-kic.org
Climate-KIC hivatalos fotók
Climate-KIC központi Twitter
Climate-KIC Központi Facebook oldala
Climate-KIC Central Hungarian region Twitter oldala
Climate-KIC Central Hungarian region Facebook oldala
Climate-KIC Central Hungarian region LinkedIn oldala

TEVÉKYENYSÉGEK

Az EIT Climate-KIC olyan magas innovációs potenciállal rendelkező projekteket támogat, amelyek képesek jelentős mértékben hozzájárulni a klímaváltozás elleni védekezéshez és alkalmazkodáshoz. Az innovációs potenciál mellett fontos szempont a reális megvalósíthatóság, amely szilárd gazdasági és műszaki alapokra épül. Projektjeinket a vállalati, intézményi és tudományos területen aktív partnerek együttműködésével valósítjuk meg.

PROGRAMJAINK

Nemzetközi programjaink segítségével Európában élen járunk a klímainnovációban.
Rendszeres programjainkról bővebben itt olvashat:

  • Innovációs ötletek, start-upok inkubációja a s START-UP ACCELERATOR PROGRAM
  • Klímainnovációs szakértői tapasztalatcserére ad lehetőséget a  PIONEERS INTO PRACTICE 
  • Európa legnagyobb klímainnovációs nyári egyeteme a THE JOURNEY
  • Európa legnagyobb cleantech ötletversenye a ClimateLaunchpad

KLÍMAINNOVÁCIÓS KÖZÖSSÉG MAGYARORSZÁGON

A klímaváltozás közös ügyünk. A Klímainnovációs Közösséget (KIK) a PANNON Pro Innovations hozta létre azzal a céllal, hogy összegyűjtse a klímaváltozásban érintett szakértőket, diákokat, innovátorokat, cégeket és intézményeket Magyarországon. 

PARTNEREK

A Climate-KIC nemzetközi közössége megközelítőleg 200, az innovációban élenjáró európai kutatóintézet, egyetem, önkormányzat és vállalkozás együttműködésére épül. A Közép-Magyarországi RIC 14 partnert számlál, többek között Budapest Főváros Önkormányzata, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft is tagja.