Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

ÖKOINDUSTRIA Virtuális Startup Piac - Ismerd meg a startupokat!

2021. április 22

ÖKOINDUSTRIA Virtuális Startup Piac

Ismerd meg a startupokat!

Az ÖKOINDUSTRIA-ról röviden

Az ÖKOINDUSTRIA a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által szervezett nemzetközi szakkiállítás, Közép-Kelet Európa legjelentősebb zöldipari expója, valamint szakmai konferenciák sorozata olyan égető témákban, mint a zöld munkaerő, az egyszer használatos műanyagok, a hulladékelhagyás, körforgásos gazdaság vagy az ökoinnováció. Az ÖKOINDUSTRIA 2021. április 28-30. között a dolgozószobákba, irodákba költözik és teljes értékű online konferenciával (kerekasztal-beszélgetések, szakmai előadások, Q&A, online B2B networking) várja a zöldipar aktualitásaira és ökoinnovációkra kíváncsi érdeklődőket.

Virtuális Startup Piac

Az ÖKOINDUSTRIA kiemelten fontosnak tartja az új kezdeményezések, technológiák támogatását, ezért 10 ökoinnováció és zöld startup számára térítésmentes virtuális standot biztosít főtámogatója, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány jóvoltából.

Alubaba - Újragondolva, újratöltve. Környezeti terhelésből környezettudatos csomagolás

Az Alubaba egy olyan csomagolási eljárás, mely aludobozok újrafelhasználását teszi lehetővé. Magyarországon több, mint 1Mrd db használt aludoboz képződik évente, ennek 5%-a újra felhasználható; eljárásunkkal még egy "útra" alkalmas csomagolóanyag jön létre. Az Alubaba technológiájával a dobozok tömegének közel 30%-át jelentő felső zárófedelet forgács nélkül távolítjuk el, mely ezután újabb hulladék termelése nélkül szelektíven újrahasznosításra kerül a leghatékonyabb módon: újra alumíniumdoboz lesz belőle.
A kivágott tetejű poharak mosást és fertőtlenítést követően újrafelhasznált papírból készült címkét és újrahasznosított alapanyagból készült visszazárható zárókupakot kapnak.
Az Alubaba megoldásával csomagolt termékek használt alumíniumdobozok újrafelhasználásával új, világszinten egyedülálló környezettudatos csomagolásban kerülnek a polcokra.
Az Alubaba csomagolásba szinte mindenféle nem élelmiszer kategóriájú termék tölthető. Gyártó üzemünkben pilot termékként öko minősítésű tisztítószerekkel és lebomló nedves törlőkendőkkel töltjük újra a dobozokat, jelenlegi üzemméretünk 400 db/óra.

Minden doboz számít. Minden egyes újrafelhasznált alumínium dobozzal kiválthatunk egy műanyag flakont.

➡Tudj meg többet róluk: www.alubaba.hu

W-heat

A termékünk egy olyan környezetbarát hőszigetelés, ami szalmából és egy általunk fejlesztett innovatív kötőanyagból áll, amit laboratóriumunkban a végletekig fejlesztve teljesítményben versenyképessé tettünk a modern hőszigetelőanyagokkal.

A mai műanyaghab vagy ásványgyapot szigetelőanyagokkal szemben a W-heat hőszigetelésnek alacsony előállítási költsége, negatív karbonlábnyoma, kiemelkedő tűzállóképessége van, ráadásul anyagunk biológiailag lebontható.

Egyszerű és hagyományos hazai alapanyagokból egy üzleti szempontból is érdemes terméket tudunk előállítani az általunk kifejlesztett formabontó és high-tech anyagkezeléssel és technológiákkal.

Tudj meg többet róluk: www.w-heat.hu

Platio Solar

A PLATIO SOLAR egy budapesti zöld startup: a PLATIO napelemes térburkolat kifejlesztője és gyártója. 

A PLATIO egy olyan innovatív, napelemes építőipari termék, amely nem csak tiszta energiaforrást termel, de környezetkímélő is, mivel tartószerkezete újrahasznosított műanyagból készül, ezáltal duplán környezetbarát építőanyag. A termék működési elve megegyezik a hagyományos napelemekkel, a PLATIO-val esztétikus és helytakarékos alternatívát kínálunk a tetőre szerelhető napelemekkel szemben. 

A PLATIO felhasználási területei:

  • lakossági (járdák, teraszok, autófeljárók),
  • közterületi (gyalogos felületek, parkok, kerékpárutak, kikötők, egyéb alacsony gépjármű forgalmú utak)
  • ipari (irodaházak, raktárak, tetőteraszok)
  • hálózattól független megoldások: elektromos autó töltőállomások vagy kültéri eszközök (infópultok, közvilágítás).

Tudj meg többet róluk: www.platiosolar.com

Kuube Hungary

A Kuube 100%-ban magyar tervezésű és fejlesztésű, kültéri, napelemes bútor, amely saját wifi szolgáltatással és okoseszköz töltési lehetőséggel bír. Alapvetően egy önellátó köztéri pad, amellyel fel tudod tölteni az okoseszközeidet vagy a korlátlan free wifinek hála netezhetsz is róla.

Fontosnak tartottuk, hogy minél több ponton bevonjuk a hazai szakembereket, ezért szinte kizárólag magyar alkatrészekből építkezünk. A váz, a fedőüveg, a napelem és a töltésvezérlő elektronika is hazai gyártású. Laikus számára talán a letisztultabb dizájn és a minőségibb anyagok felhasználása tűnhet fel elsőre a többi, hasonló napelemes paddal összehasonlítva. Fontos kiemelni, hogy ezeken túl nagyon sok energiát fordítottunk a megfelelő hőelvezetésre is. Emellett az időtállóságra is gondoltunk, ezért minden termékünk 100%-ban alumíniumból készül.

Tudj meg többet róluk: www.kuube.hu

Seahorsey

A Seahorsey egy családi eco-startup. A Seahorsey-val olyan öko-etikus játékokat és kiegészítőket álmodtunk meg, amelyek ellenőrzött, újrahasznosított hulladékból készülnek pl. vizes palackból és óceánból kihalászott műanyagból. Küldetésünk a hulladékmentes, boldog jövö megteremtése és az öko-tudatos gondolkodás motiválása a gyerekek körében.

Tudj meg többet róluk: www.seahorsey.co.uk

Compocity

2050-re a világ népességének 70% -a városokban fog élni. A Compocity abban segít, hogy a városlakóknak lehetősége legyen hozzájárulni a fenntartható jövőhöz. Központi eleme egy beltéri ökorobot, amelyhez csak barátságos mikroorganizmusra van szükség. Néhány hét alatt teljes értékű, tápanyagokban gazdag komposztot hozhatunk létre giliszták, kellemetlen szagok és napi kezelés nélkül. Beépített szenzorok figyelik a komposzt minőségét és visszajelzésekkel szolgálnak. Személyes fejlődésünket egy játékos applikáció segítségével nyomon követhetjük, eredményeinket pedig meg is oszthatjuk. Hiszünk benne, hogy a Compocity képes fenntarthatóságra törekedő közösségek formálására, és ebben segítenek igazán az applikációba fejlesztett játékok és küldetések. A hulladék egy cserélhető kapszulában gyűlik, mire megtelt, készen is áll az ültetésre. Irodákban, iskolákban, intézmények auláiban, vagy társasházakban, de még a lakásunkban is megállja a helyét.

Tudj meg többet róluk: www.compocity.help

Water MiniLab

Legfontosabb küldetésünk környezetünk védelme és vizeink tisztaságának megóvása. Ennek eléréséhez kifejlesztettünk egy olyan eszközt és egy hozzá kapcsolódó rendszert, amely lehetővé teszi a víz minőségének, különböző kémiai paramétereinek a pontos és precíz mérését. Eszközünk több szempontból is hatékonyabb a jelenlegi vízelemző megoldásoknál. Az automatizált és adatalapú működésnek köszönhetően nemcsak pontos, de könnyen követhető és elemezhető méréseket lehet végezni. Kutatásaink szerint a szennyvíztelepek esetében jelentős költséghatékonyság érhető el eszközünk használatával, de a termékünk előnyeit a vízipar számos egyéb területén is szeretnénk hasznosítani.  

Öt éven belül szeretnénk az európai vízanalitikai piac meghatározó szereplőjévé válni és így biztosítani vizeink rendszeres ellenőrzését és tisztaságát.

Tudj meg többet róluk: https://waterminilab.com/

Vilhemp – Használd. Komposztáld.

Egy olyan, műanyagot helyettesítő anyag kifejlesztése volt a célunk, amely egyszerre környezetbarát és funkciójának is megfelel. Olyan megoldást kerestünk, amely megfelel a modern élet kihívásainak, ugyanakkor a fenntarthatóság követelményeinek is eleget tesz. Így született meg a Vilhemp alapanyaga, mely kizárólag természetes eredetű összetevőket tartalmaz. Kifejezetten hazai termesztők növényeit felhasználva, hazai technológiával készítjük el egyre bővülő termékkínálatunkat (jelenleg evőeszközöket és szívószálat) az általunk kifejlesztett alapanyagból. A körforgásos gazdaság szellemében szolgáltatásként kínáljuk az általunk gyártott termékek begyűjtését és azok ipari komposztálásra történő átadását.

Tudj meg többet róluk: https://vilhemp.hu/hu/

HORGE Technologies

A zöld hidrogén a dekarbonizáció jövője. A Horge Technologies olyan technológiát fejleszt, amely a hulladék nem újrahasznosítható részéből energiahordozót, szintézisgázt állít elő. Célunk egy demonstrációs üzem építése, melyet kiegészítünk egy szintézisgázból hidrogént előállító folyamattal. A cég főmérnökei és csapattagjai több mint 10 éve foglalkoznak hulladék kezeléssel és gázzal kapcsolatos technológiákkal. A vállalatot olyan gázosító technológia kifejlesztése céljából alapították, amely csökkenti a szén-dioxid kibocsátást és megelőzi az újabb hulladéklerakók kiépítését, ezzel védve a földterületeinket. Az eredeti hulladék 5%-a kerül a lerakókba. A termék a technológia maga.

Olyan partnereket keresünk, aki hisz a célunkban és csatlakozik hozzánk a fejlesztési folyamatban.  Hidrogén ökoszisztéma kialakításában való részvételre is nyitottak vagyunk. Alakítsuk együtt a jövőt gyümölcsöző együttműködésekkel!

Tudj meg többet róluk: www.horge.eu

CRKL

A divatipart választottuk kihívásként, mivel a kellőnél kevesebb figyelmet kap zöld megoldások terén, pedig hatalmas az ökológiai lábnyoma. Egy olyan testre szabható, egyedi kiegészítőt akartunk megalkotni, amely a haladó zöld gondolkodás jelképe lehet és amit tulajdonosa mindig büszkén viselhet.

Nálunk középpontban a környezet, a fenntartható jövő és nullahulladék elv nem csak hívószavak. 

A CRKL karkötő az első olyan környezetbarát, újrahasznosított alapanyagokból készült gyűjthető elemekből álló ékszer, amellyel közvetlenül lehet támogatni egyszerre több hazai környezetvédelmi projekteket egy fenntarthatóbb jövő érdekében. Mindezt úgy, hogy rendkívül magas 50%-os (bruttó ár) támogatási rátát alkalmazunk, és a megvalósult projektekről transzparens módon információkat szolgáltatunk a vásárlóinknak.

Tudj meg többet rólunk: https://crkl.hu/


Az ÖKOINDUSTRIA 2021. április 28-30. között kerül megrendezésre, amelyre egészen az esemény kezdetéig lehet regisztrálni: ➡https://2021.okoindustria.hu/