Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

BEMUTATJUK A LIFE-MICACC APPLIKÁCIÓT (3. RÉSZ)

2021. április 07

Az applikáció egyik fő funkciója a „Hírek és események” menüpont, ahol rendszeresen kerülnek feltöltésre vízgazdálkodással és klímaváltozással kapcsolatos információk. Ezek lehetnek egyrészt konferenciák, workshopok, ahol az érdeklődők (önkormányzatok, vízügyi szakemberek, laikusok) informálódhatnak azokról a szakmai eseményekről, amelyek hozzájárulnak tudásuk bővítéséhez. Másrészt lehetnek az országot vagy adott régiót érintő vízügyi események (például szennyezés adott vízfolyáson vagy árvíz, belvíz veszély adott területen). Ezen felül pályázati lehetőségek is elérhetőek lesznek ezen menüpont alatt, melyek segíthetik az önkormányzatokat a klímaváltozás okozta vízkockázatok mérséklésében. Továbbá a „Hírek és események” menüpontban tájékozódhatnak a felhasználók a különböző projekt eseményekről (pl. konferenciák, roadshow-k).

 

 

 

Többek között itt is lehet majd jelentkezni az április-május hónapban megrendezésre kerülő 5 alkalmas online roadshowra, ahol érdekes előadásokat hallhatnak az érdeklődők egyrészt a projektről, a nemzeti vízstratégiában megfogalmazott adaptációs irányelvekről és tematikus vízügyi problémákról. E mellett bemutatásra kerülnek a projektben megvalósított prototípusok, a vízgyűjtőkre készített lefolyásmodellek eredményei és természetesen az applikáció is részletesen bemutatásra kerül majd.

Az applikációnak még két további interaktív funkciója van, ami a cikksorozatunk korábbi részeiben nem került bemutatásra. Az egyik a „Kvíz”, ahol szintén rendszeresen kerül ki új kérdés vízügyi, illetve klímavédelmi témában, ezzel is ösztönözve a felhasználókat a tudásuk széleskörű bővítésére.

A másik interaktív funkció a „Hozzászólások” menüpont, ahol különböző magyar és angol nyelvű „chat szobák”-ban (pl. Általános, Árvíz, Belvíz) lehetőség van kapcsolatba lépni a többi felhasználóval és különböző témákban tapasztalatot, tudást megosztani egymással. Bíztatunk minden felhasználót, hogy amennyiben kérdése vagy észrevétele van, tegye közzé ezen a fórumon. Emellett a „Hírek és események” alatt az adott bejegyzéshez is lehetőség van hozzászólni, kérdezni.

Bízunk benne, hogy folyamtosan frissülő tartalmainkkal hozzá tudunk járulni a minél hatékonyabb tudásbővítéshez a természetes vízmegtartó megoldásokról összegyűjtött projekt tapasztalataink és ismereteink megosztása által, valamint lehetőséget tudunk biztosítani ahhoz, hogy a témában érdekeltek és érdeklődők közötti kommunikáció minél könnyebben létrejöhessen.

 

 

 

A mobilalkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play valamint az App Store áruházból.

Az applikációt bemutató rövid videónk is megtekinthető.

Kapcsolódó cikkek:

Bemutatjuk a LIFE-MICACC applikációt (1. rész)

Bemutatjuk a LIFE-MICACC applikációt (2. rész)

Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz

Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz

Fenntarthatóbb városi rendszerek

Fenntarthatóbb városi rendszerek