Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Bemutatjuk a LIFE-MICACC applikációt (1. rész)

2021. február 24

 

Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében” című LIFE-MICACC projekt keretén belül 5 magyarországi önkormányzat területén valósult meg az elmúlt évben olyan természetes vízmegtartó megoldás, ami segíti a településeket az éghajlatváltozás okozta időjárási szélsőségek településre gyakorolt negatív hatásainak mérséklésében.

A megvalósított beruházásokon kívül a projekt partnerei egyéb eszközök segítségével ösztönzik az önkormányzatokat és a szakembereket arra, hogy a természetes vízmegtartó megoldások országszerte elterjedjenek. Ennek egyik eszköze a PANNON Pro Innovációs Kft. vezetésével a projekt keretében létrehozott mobil applikáció, amely alapvetően önkormányzati dolgozók számára készült, de hasznos lehet vízgazdálkodási és környezetvédelemi szakértők, vállalkozások és a lakosság részére is.

Az applikáció fő célja, hogy a vízgazdálkodással kapcsolatos információkat összegyűjtse és megossza az érdeklődőkkel. Legyen az jó gyakorlat, technológia, jogszabály, hasznos esemény vagy konferencia. Ezen túl lehetőséget teremt a felhasználók részére, hogy megjelöljék, illetve beküldjék a környezetükben tapasztalt vízgazdálkodási problémát vagy megoldásokat. Egy olyan tudásmegosztó alkalmazást szerettünk volna kifejleszteni a projekt keretében, mely támogatja az önkormányzati munkát, lehetőséget teremt kapcsolatépítésre, jó példák megismerésére. Egyúttal - az ötletekből és egymás tapasztalatiból merítve - ösztönzi a döntéshozókat hasonló megoldások megvalósítására saját településükön.

A következő hónapokban részletesebb leírással ismertetjük az applikáció különböző funkcióit.

A mobilalkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play valamint az App Store áruházból.

Az applikációt bemutató rövid videónk is megtekinthető.

 

 

              

 

Kapcsolódó cikkek:

Bemutatjuk a LIFE-MICACC applikációt (2. rész)

Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz

Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz

Fenntarthatóbb városi rendszerek

Fenntarthatóbb városi rendszerek