Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

250 ezer Euróra Pályázhatnak Magyar Greentech Startup-ok – Indul az EIT Climate-KIC Accelerator Powered by KPMG Program

2019. augusztus 29

 

Olyan magyar startupok jelentkezését várja az EIT Climate-KIC inkubációs programja, melyek a klímaváltozás kihívásaira kínálnak megoldást innovatív, zöld ötleteikkel. Az idén már 250 ezer euró összdíjazású programban kiválasztott legígéretesebb ötletek akár 50 ezer euró vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak. A programra szeptember 10-ig lehet jelentkezni.

 

Európa legsikeresebb és legnagyobb greentech inkubációs programjának, az EIT Climate-KIC Accelerator powered by KPMG célja, hogy innovatív zöld ötleteket támogatva csökkentse a klímaváltozás negatív hatásait. 

A másfél éves program alatt a résztvevők a vissza nem térítendő támogatás mellett folyamatos stratégiai és üzletfejlesztési konzultációban is részesülnek a klímaváltozás csökkentését megcélzó ötleteik továbbfejlesztéséhez. Tapasztalt coachok segítik a startupok munkáját annak érdekében, hogy az ötletből versenyképes vállalkozás jöhessen létre. A rendelkezésükre bocsátott teljes összeget - ami elérheti akár az 50 ezer eurót is - szabadon használhatják fel a vállalkozásuk fejlesztésére.

 

A program három szakaszból áll, melyek egyenként fél évig tartanak. Az első szakaszban az üzleti modell fejlesztése, a másodikban a piaci validáció, a harmadikban pedig a növekedés, valamint a befektetőkkel való tárgyalásokra való felkészítés van fókuszban. Az EIT Climate-KIC Accelerator powered by KPMG programja során a résztvevő startupok olyan szintre fejlesztik a klímaváltozást mérséklő ötletüket a Climate-KIC coachainak, a KPMG mentorainak, valamint Európai Uniós források segítségével, hogy a sikeresen piacra lépés mellett külső befektetők is szívesen invesztálnak beléjük.   

 

 

EIT Climate-KIC Accelerator powered by KPMG programja az egyetlen olyan inkubációs program Magyarországon, amely greentech - tehát hagyományos működéssel szemben erőforrásait tekintve hatékonyabban működő megoldásokat kínáló - startupokat segít. 

Az EIT Climate-KIC vállalkozásfejlesztési programjai már több, mint 130 startupot segített Magyarországon, de még számos kiaknázatlan terület rejlik, ahol innovatív ötletekből született piacképes üzleti megoldásokra van szükség. Ide tartozhatnak például az okos városok kialakításával, a tengereket szennyező műanyag hulladékok csökkentésével, megújuló energia tárolásával és mezőgazdasággal kapcsolatos innovatív ötletek. 

Bármilyen területről jelentkezhetnek olyan startupok, melyek terméke vagy szolgáltatása a hagyományos megoldásokhoz képest energiahatékonyabb, víztakarékosabb, kevesebb hulladékot termelő vagy kisebb károsanyag-kibocsátású

Az inkubációs program bármilyen fázisban lévő startupok jelentkezését várja. Nem kizáró ok a jelentkezésnél, ha valaki elakadt az ötlet fázisban, ahogyan az sem, ha már prototípussal rendelkezik vagy akár elkészítette üzleti tervét. 

A 2014 óta félévente meghirdetett pályázatok során általában 8-10 vállalkozás nyeri el a lehetőséget a csatlakozáshoz, és kaphatja meg az anyagi és üzletfejlesztési támogatást az ötletük továbbfejlesztésére. 2018-ban a programban részt vevő startupok között 150 ezer euró került kiosztásra. Idén már 250 ezer euró áll a magyarországi program rendelkezésére.

 


Neked is van egy zöld ötleted?

Az Accelerator program olyan csapatok jelentkezését várja, akiknek van egy innovatív, a fenntarthatósághoz kapcsolódó ötletük és szeretnék megvalósítani azt.

A 250 ezer euró összdíjazású EIT Climate-KIC Accelerator powered by KPMG Program szeptember 10-ig várja a greentech startupok jelentkezését. A háromlépcsős inkubációs programban szakmai coachok segítenek az ötlet továbbfejlesztésében, valamint a legjobb startupok anyagi támogatásban is részesülhetnek.

MEGHOSSZABBÍTOTT jelentkezési határidő az őszi intake-re: 2019. szeptember 14. éjfél (23.59).

Jelentkezés és további információ ITT.

Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz

Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz