Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

CricksyDog - Hipoallergén kutyatáp a fenntarthatóságért

2019. február 13

EIT Climate-KIC Accelerator powered by KPMG

CricksyDog csapata fenntartható termelési folyamattal készít eledelt speciális étrendet megkövetelő kiskedvencek számára. Hiszen napjainkban egyre több kutya küzd bőr- és emésztőszervi problémákkal, az állatorvosi látogatások 25 százaléka allergiás megbetegedések kapcsán történik. Az Accelerator programban résztvevő CricksyDog hipoallergén, rovarliszt alapú tápja és kutyakeksze erre a problémára is megoldást nyújt. Az innovatív eledel előállítása a húsalapú készítményekkel szemben sokkal környezetkímélőbb: a folyamat során 99 százalékkal kevesebb vízre van szükség és a szén-dioxid kibocsátás is jóval alacsonyabb. Ha minden házikedvencet ezzel a készítménnyel etetnénk, akkor azt a környezeti terhelést, amely a ma élő kutyák táplálásából ered, a tizedére csökkenthetnénk.

                                             CricksyDog grant nyereménye a novemberi DemoDay-en

A világító nyakörvtől a fenntartható kutyatápig

A testvérpár, Imre és András 10 éve dolgozik együtt saját projektjeiken. 2017-ben döntöttek úgy, hogy kutyás kiegészítőkkel fognak kereskedni. Kezdetben többek között világítós nyakörvet és rugalmas pórázt is árultak, ám úgy érezték, új kihívásokra van szükségük, amelyekkel a legtöbbet hozhatják ki a vállalkozásukból. A rovarliszt, mint környezetkímélő alapanyag Imre fejébe ütött szöget, és mivel egyébként is kísérleteztek kutyatápkészítéssel, kézenfekvő volt, hogy az új irányt a rovarlisztből készült eleség fogja jelenteni.

Az EIT Climate-KIC Accelerator programjába történő jelentkezéskor három szempontot mérlegelt a CricksyDog csapata:

  • Vajon a rovarlisztes kutyatáp olyan értéket teremt, amiért a kutyatulajdonosok hajlandóak lennének fizetni?
  • Egészségesebbek lesznek tőle a kutyák és egyben megoldást nyújt az allergiás megbetegedésekre?
  • Csökken a környezeti terhelés az előállítás során, ezáltal fenntartható megoldást nyújt?

Mind a három kérdésre határozott igennel tudtak válaszolni, így belevágtak az inkubátor programba, és a tapasztalataik beigazolták, hogy döntésük helyes volt.

A CricksyDog számára az egyik legnagyobb segítséget az nyújtotta, hogy a program keretében kéthetente konzultálhattak coach-okkal és mentorokkal. Emellett különböző hazai és nemzetközi rendezvényeken lehetőségük nyílt komoly szakmai előadásokon és workshopokon részt venni, illetve olyan kapcsolatrendszert kialakítani, amelynek segítségével további vásárlókhoz jutottak el. Ezek a lehetőségek minden az Accelerator programhoz csatlakozó startup számára elérhetőek. A CricksyDog csapatának 2018-ban két alkalommal is sikerült meggyőznie a szakmai zsűrit, így összesen 7 500 euró vissza nem térítendő támogatást kapott, amelynek köszönhetően jobban megismerte a célpiacot és sikeres termékteszteket hajtott végre.

 „Az EIT Climate-KIC coach-ok többször is felhívták a figyelmünket olyan részletekre, amelyeket mi egész egyszerűen nem vettünk észre. Megtanítottak minket arra, hogy a vállalkozást és a piacot „madártávlatból” szemlélve jobban megérthetjük a folyamatokat és az összefüggéseket” ‑ mondta el Andris, aki a CricksyDog marketingkommunikációjáért felel.

A startupperek célkitűzése 2019-re, hogy tízszeresére növeljék vevőkörüket és a magyar piac mellett külföldön is terjeszkedjenek.

Ha neked is van hasonló ötleted az EIT Climate-KIC Accelerator powered by KPMG Program március 10-ig várja a greentech startupok jelentkezését.

KATTINTS TOVÁBB A PROGRAMLEÍRÁSÉRT ÉS A JELENTKEZÉSI FORMRA!