Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Kovács Zoltán, PPIS, ClimateLaunchpad 2016

2016. május 20

Kovács Zoltán, vállalkozásfejlesztési vezető, PPIS: “A bootcampben a kedvenc témám a “Mom Test”, ami abban segít, hogy tovább fejlesszük azt a tudást, ami a kérdezés tudománya. Ennek az eredménye hozzásegít ahhoz, hogy kiderüljön, hogy valóban megvan a startupodnak az a szolgáltatása, ami a vevőknél a fájdalmat oltja, illetve a vágyat kielégíti.”

 

A ClimateLaunchpad 2016 start-up verseny június 3-ig várja a fenntartható fejlődés kihívásaira válaszoló üzleti ötleteket, amely a résztvevő start-upok részére belépő az európai és világsiker felé. Az idei verseny hazai programja a Climate-KIC európai tudás- és innovációs közösség támogatásával, a Pannon Pro Innovációs Kft. (PPIS) és a DBH SeedStar start-up inkubátorok szakmai vezetésével valósul meg.

Idén negyedik alkalommal rendezik meg Magyarországon Európa legnagyobb cleantech üzleti ötletversenyét, a ClimateLaunchpad 2016 start-up programot, amelyre 30 országban párhuzamosan jelentkezhetnek mindazok, akik: a piaci tevékenységüket még nem kezdték meg, 200 000 EUR összegnél kisebb befektetéssel, valamint 1 évnél rövidebb üzleti múlttal rendelkeznek. Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) klímainnovációs programja, a Climate-KIC, amelynek ötletversenyére jelenleg tervszinten létező, de nemzetközi piacokon exponenciális fejlődési potenciállal rendelkező innovációk jelentkezhetnek. Nem jelent hátrányt, ha a prototípus még nem készült el, amennyiben az ötletgazda nyitott a szakértői csapat összeállítására és az ötlet továbbfejlesztésére.

A versenybe jutó start-upok egy kétnapos üzleti bootcampen, majd az azt követő tréningen kapnak szakmai felkészítést, melyet követően szakmai zsűri előtt prezentálják üzleti ötleteiket. Idén a szakmai támogatást a Pannon Pro Innovációs Kft. (PPIS) és a DBH SeedStar holland-magyar inkubátor végzik stratégiai partnerségben.

„Az elmúlt évek sikerei arra buzdítanak minket, hogy folytassuk, és következő szintre emeljük inkubátorunk és vele együtt Európa legnagyobb klímainnovációs ötletversenyének magyarországi fejezetét. Ehhez kerestünk olyan partnert, aki mind szakmai tapasztalatával, mind nemzetközi hátterével hozzá tud járulni nagyívű terveink megvalósulásához. A DBH SeedStar-ban ilyen társra leltünk, és ezáltal a ClimateLaunchpad 2016 hazai résztvevőinek is több lehetőségük lesz a globális piacra lépni” – mutatta be az együttműködés hátterét Kovács Zoltán, a PPIS szakmai vezetője.

“A DBH SeedStar inkubátor, a 20 éves befektetői múlttal rendelkező holland-magyar DBH Group részeként, a nemzetközileg terjeszkedni kívánó innovatív vállalkozások számára globális piacra jutást elősegítő szolgáltatásokat nyújt” – mutatta be tevékenységüket Dr. Erdei Sándor, a DBH Group alapító-vezérigazgatója.“Szakembereink és nemzetközi hálózatunk egyaránt hatékonyan segítik az innovatív vállalkozások piacra lépését, ugyanis cégcsoportunk fontos aktivitással rendelkezik Hollandiában, Nagy-Britanniában, Magyarországon, Csehországban és Romániában, valamint kiterjedt üzleti portfóliója van az Egyesült Államokban, Nyugat-Európában, Közel-Keleten (UAE, Törökország) és Távol-Keleten (Malajzia) egyaránt” – mondta el Dr. Erdei Sándor.

Varga-Tarr Sándor, a DBH SeedStar szakmai vezetője úgy fogalmazott, a közös akcelerációs program az oktatásra, innovációra és vállalkozói készségek fejlesztésére támaszkodva a gyakorlatban gyorsan alkalmazható megoldásokat kínál majd a klímaváltozás által támasztott kihívásokra. “Küldetésünknek tekintjük a hazai innovatív vállalkozások piacra lépésének elősegítését, így örömünkre szolgál, hogy a PPIS stratégiai partnereként immár a cleantech fókuszú ötletgazdákat is támogatni tudjuk ebben” – összegezte a közös program céljait Varga-Tarr Sándor.

„Mivel a program nemzetközi, így elvárás az angol nyelv készségszintű ismerete. Emellett az ötletek értékelése 5 szempont alapján történik, amelyek az innovációs és a nemzetközi piaci potenciál, a munkahely-teremtési képesség, a csapat erőssége, felkészültsége, valamint az üvegházhatású gáz kibocsátás csökkentési potenciál, avagy a climate impact. A beérkező ötleteket szakmai zsűri bírálja el, amely zsűriben a PPIS és a DBH SeedStar mellett a hazai start-up ökoszisztéma elismert szereplői vesznek részt” – ismertette a részleteket Kovács Zoltán.

A ClimateLaunchpad 2016 magyarországi döntőjének három legjobb üzleti ötlete bekerül a nemzetközi döntőbe, ahonnan a legjobbak belépőt kapnak a Climate-KIC Accelerator programba, ahol megszerezhetik a sikeres cégépítéshez szükséges tudást is. A döntő nyertese €10 000, a második helyezett €5 000, míg a harmadik €2 500 pénzjutalmat kap.

Részletek és jelentkezés a klimainnovacio.hu/startupverseny oldalon.

A szervezőkről

A Climate-KIC európai tudás- és innovációs közösség magyarországi vezető partnereként a Pannon Pro Innovációs Kft. innováció-menedzsment szolgáltatásokat nyújt egyedülálló, kiterjedt szakértői hálózaton keresztül. Munkatársaink együtt több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a legkülönbözőbb méretű innovációs projektek tervezése és kivitelezése terén, főként éghajlatváltozási, energetikai, ipari szimbiózist és a biomassza alapú gazdaságot érintő témákban.

A DBH SeedStar inkubátor és akcelerátor, a több mint 20 éves befektetői múlttal rendelkező holland-magyar DBH Group részeként, a nemzetközileg terjeszkedni kívánó innovatív vállalkozások számára globális piacra jutást elősegítő szolgáltatásokat nyújt. A cégcsoport fontos jelenléttel, aktivitással rendelkezik Hollandiában, Nagy-Britanniában, Magyarországon, Csehországban és Romániában, valamint kiterjedt üzleti portfóliója van az Egyesült Államokban, Nyugat-Európában, Közel-Keleten (UAE, Törökország) és Távol-Keleten (Malajzia) egyaránt.

Csatlakozz a közösséghez!

facebook.com/ClimateKIC.hu – #ClimateLaunchpad2016 #ClimateLaunchpadHungary #klimainnovacio

További információk:

startupverseny@klimainnovacio.hu

Címkék:DBH Group, DBH SeedStar, startup, startup verseny