Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Bemutatjuk a PiP program csoportos eredményeit - Green Classroom

2015. december 10

Az idei év során kilenc csoportra oszlottak a szakértőink és kilenc teljesen különböző feladaton dolgoztak közel három hónapon keresztül. Lelkesedésüknek és kitartó munkájuknak szerteágazó eredményei és hatásai vannak, melyekre méltán lehetünk büszkék. Csoportokkal az elkövetkezendő időszakban ismerkedhetsz meg honlapunkon. Az Eco-Village projekt bemutatása után, másodikként most a Green Classroom - Zöld Rajzpályázatáról olvashatsz.

Green Classroom – Zöld Rajzpályázat

Shu-Yuan Chang, Egyed Mónika, Kiss Tamás, Sebestyén Zoltán, Thalmeiner Tünde

A „Green Classroom” csapat országos rajzpályázatot hirdetett iskolák energiahatékonyságának témájában melynek célja a fenntarthatóság és az energiatakarékosság eszméjének elmélyítése az általános iskolás gyermekek körében. A pályázatra 6-14 éves korú gyerekek rajzait, alkotásait várták, melyek bármilyen technikával készülhettek. A munkák fantáziadúsak, futurisztikusak és innovatívak voltak. Minden alkotás felkerült a csapat Facebook oldalára, ahol közönségszavazáson vettek részt. A munkákat szakmai zsűri értékelte.

A “Green Classroom – Zöld Rajzpályázat” Facebook oldalának eddig 268 kedvelője van és közönség szavazás hetén a bejegyzések több mint 24 000 felhasználót értek el. A meghirdetett rajzpályázatra összesen 241 alkotás érkezett. A közönségdíjas rajzot 275 ember értékelte a legjobbnak.  A gyermekek alkotásai az alkotók életkora alapján három csoportra voltak osztva. A zsűri minden korosztályban a legjobb három alkotást díjazta. Az iskolák versenyében három oktatási intézményt díjaztak. A díjak iskolai ismeretterjesztő kirándulás és facsemeték voltak.

A gyerekek rajzából álló kiállítást december 13-án a Művelődési Szinten (Müszi) tekinthetik meg az érdeklődők. Ha szeretnéd jobban megismerni a pályázatot és az alkotásokat, csatlakozz a kiállítás Facebook eseményéhez!