Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Vízügyek - kihívások és megoldások

2015. szeptember 07

Fotó: MTI/Marjai János

A klímaváltozás vízgazdálkodásra gyakorolt hatását érintő kérdések egyre égetőbbé válnak. “Az ENSZ szerint  2050-re 50 százalékkal nőhet az emberiség vízigénye a mostanihoz képest.” 

A napokban jelent meg az ENSZ, az OECD, a Világbank és más globális szervezetek szakértőinek Stockholmban megtartott éves vízügyi konferenciájáról szóló cikk az Indexen. 

Nem csak a jövőbeni vízellátás kérdése, vagy a témában megrendezésre kerülő konferenciák, de hazánkban az augusztusi, Budapestet ért extrém esőzés, vagy a Tisza vízszintjének rendkívül alacsony vízállása is bizonyítja a kérdés aktualitását és érintettségünket.

A Climate-KIC az idén két kurzust is ajánl vízügy, várostervezés és mezőgazdaság területén jártas szakemberek számára. Mindkét kurzus célja, hogy betekintést nyújtson a klímaváltozás kedvezőtlen hatásaihoz történő alkalmazkodási stratégiákba és módszertanokba.

Gazdasági növekedés és fenntarthatóság a vidékfejlesztésben
Innovator Catalyst Sorozat / Budapest – 2015. október 17-25.

A klímaváltozás vidéki kihívásairól és azok legyőzéséről  8 napos programot kínál a Climate-KIC Közép-magyarországi régió vidékfejlesztés, mezőgazdaság területén tapasztalt szakemberek számára.

Bővebben: http://klimainnovacio.hu/hu/program/innovator-catalyst 

http://www.climate-kic.org/programmes/innovator-catalyst/budapest/

Short course Budapest: Városi vízgazdálkodás területrendezési szemmel 
Budapest, 2015. november 26-27

Területrendezési irányelvek alkalmazása a fenntartható vízgazdálkodás gyakorlatában.  

Bővebben: http://klimainnovacio.hu/hu/program/short-course 

http://www.climate-kic.org/programmes/short-courses/budapest/