Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Climate-KIC nyári egyetem - Valencia

2015. június 10

Climate-KIC nyári egyetem: úton az alacsony széndioxid kibocsátású városok felé - Valencia példája
2015. szeptember 20 - október 2, Valencia

 
A városi, sok szereplős és lépcsős döntéshozatali folyamat akaratlanul is akadályt állít az innovatív megoldások bevezetése elé. A két hetes program célja, hogy megmutassa Valencia példáján keresztül hogyan lehet ezeket az akadályokat leküzdeni, mind egyedi (niche), mind rendszer szinten és ÜHG kibocsátás mérésének szabad utat adni.
 
Az európai városok elhelyezkedésük függvényében különféleképpen élik meg a klímaváltozás hatásait. A mediterrán régió különösen érintett, így Valencia esete jó példa lesz más városoknak is, hogy átvegyék a már ott kipróbált megoldásokat. Emellett a program azt is vizsgálni fogja, hogy az északabbra fekvő városokban használt módszerek működhetnek-e ebben az éghajlati övben. 
 
A nyári egyetem gyakorlat orientált programja során a résztvevők tájékozódhatnak épületekkel, városi rendszerekkel, közlekedéssel, energiahatékonysággal és ÜHG kibocsátás méréssel kapcsolatos újításokról Valencia példáján keresztül. A csapatmunkák során lehetőség nyílik az innovatív termékek fejlesztőivel és döntéshozókkal való díszkurzusra, amelyet képzett coachok segítenek. Emellett természetesen megismerheted Valenciát és egy rövid időre kiszakadhatsz a saját munka környezetedből, hogy más szemléletű és kultúrájú embereket ismerj meg és új tudásra is szert tegyél. 
 
A rendezvényen doktoráns hallgatók vehetnek részt, a regisztráció határideje: 2015. június 30.
További információ és regisztráció az alábbi linken érhető el: http://www.climate-kic.org/programmes/phd-summer-schools/valencia-2015/