Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

"Zöld energia" - nemzetközi tudományos konferencia

2015. május 28

Az Edutus Nonprofit Zrt.,  a Kaposvári Egyetem, a Nemzetközi Lean Sigma Szövetség, a Pannon Egyetem és a Széchenyi István Egyetem által alkotott konzorcium szervezésében megrendezésre kerül a TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0017 „Zöld Energia” – Felsőoktatási ágazati együttműködés a zöld gazdaság fejlesztésére az energetika területén” című projekt nemzetközi, tudományos zárókonferenciája 2015. június 2-3-án. 

A konferencia célja bemutatni, a Társadalmi Megújulás Operatív Programból elnyert 1.288.968.656 Ft összegű támogatás révén a Zöld Energia ágazatban érdekelt szervezetek összefogásával létrehozott versenyképes szakmai hálózatot, amely akkumulálja a zöld energia területén létrejött tudást és azt a hazai, külföldi akadémiai szféra szereplőinek közreműködésével, valamint az ipari partnerek igényeire alapozva továbbfejleszti. 

A projekt célja az ágazati kutatás-fejlesztésben meglévő szinergiák hálózatban történő erősítése, valamint a képzési portfóliók specifikálása, illetve a kapcsolódó hallgatói szolgáltatások fejlesztése. 

  • A rendezvény hozzájárul az európai nagytérségi együttműködések stratégiai megalapozásához, tudományos viták, szakmai diskurzusok lefolytatásához. 
  • Kiemelten kíván fókuszálni a konzorcium területén folyó makroregionális, nemzetközi és regionális stratégiai tervezőmunkára, valamint a releváns tudományos kutatások eredményeire. 
  • Fórumot kíván biztosítani a térséget érintő jövőbeni kihívások ismertetésének, a különböző megoldási módok bemutatásának, és az eltérő változatokból fakadó szakmai-tudományos viták, diskurzusok lefolytatására.
  • Elősegíti a fiatal kutatók ezen tudományos eseményen való megjelenését, illetve a napjainkban formálódó hálózatok szakmai partnerkapcsolatainak kiépítését.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött!

További információ és jelentkezés: http://ilsa.academy/