Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Green Fingers - Fenntartható városi kertészkedés

2015. május 19

A "GREEN FINGERS" - Fenntartható városi kertészkedés  a Climate-KIC „Transition Cities” programjának része. A programot a Fővárosi Állat -és Növénykert együttműködésével, támogatásával hozta létre a Szamóca Kiskertész Tanoda.

A pilot program keretében 3 mintakertet alakítottak ki a Budapest XIII. kerületi Hunyadi Mátyás Általános Iskola 6.a kertészcsapatával a Fővárosi Állat -és Növénykert területén.

"Ezek a mintakertek, másolhatóak, bármely iskolában kivitelezhetőek. A program célja, hogy követhető mintát biztosítsunk minél több iskola számára, ezért a kihelyezésre kerülő információs táblákon bemutatjuk a kivitelezés folyamatát és a gondozásukhoz egy rövid útmutatót.

Az alábbi mintakerteket ültettük be,  illetve gondozásba vettük:

1. Iskolai virágoskert (az Állatkert területén a fókákkal szemben)

2. Iskolai veteményeskert (az Állatkert területén a hangyászsün előtt)

3. Iskolai gyógynövénykert (az Állatkert területén a Pillangókert mellett)

A pilot programok célja, hogy a lebonyolításuk során megszerzett tapasztalatok által egy oktatási anyagot állítsunk össze. A tananyag 10-14 éves gyerekek oktatásával foglalkozó tanároknak szól. Módszertani útmutatót tartalmaz a diákok környezeti neveléséhez. Tapasztalatszerzésen alapuló, innovatív oktatási módszerrel, egy fenntartható, útra tereli a diákokat, mely tudás az életszemléletüket is hivatott megváltoztatni, környezettudatos felnőtteket formálva."

Bővebben a programról a www.gyerekkertesz.hu oldalon vagy a program Facebook oldalán tájékozódhatsz.