Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Climate-KIC nyári egyetem a biomassza alapú gazdaságról

2015. május 11

Climate-KIC nyári egyetem a biomassza alapú gazdaságról
2015. július 27 - augusztus 7, Koppenhága
 
A nyári egyetem a mező- és erdőgazdaság és a biomassza alapú gazdaság (biomassza alapanyagból a kőolaj-finomítás analógiájára különböző termékek, köztük üzemanyagok és bioműanyagok előállításán alapuló gazdaság) összefüggéseit fogja elemezni. Ezen két szektor fejlődése a jövőben döntően meghatározza az élelmiszer ellátás biztonságát illetőleg klímaváltozás hatásaival szemben ellenálló mezőgazdasági gyakorlatok elterjedését. 
 
A két hetes rendezvény első hetében a résztvevők megismerhetik az általános fenntarthatósági keretrendszert és a globális kihívásokat, valamint az arra választ jelentő eszközöket és fejlesztéseket. Így szó fog esni az életciklus elemzésről, a klímabarát mezőgazdasági technológiákról, a biofinomításról, illetőleg a változást elősegítő eszközökről (változás menedzsment, üzleti stratégia, vállalkozásfejlesztés) is. A második héten a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy ezeket a megismert eszközöket valós ipari esetekre is alkalmazzák és az innovatív ötletekeit a gyakorlatba átültessék. Minden résztvevő egy-egy napot tölthet 3 nemzetközi vállalat szakértőivel és együtt dolgozhat velük a biomassza alapú gazdasággal kapcsolatos kihívásaikon. Mind a jövőbeni együttműködések és a személyes karrier építés szempontjából is kihagyhatatlan lehetőség!
 
A két hét alatt idő jut Koppenhága felfedezésére is, de a programot támogató ipari partnerek (Novozymes, kalundborgi Symbiosis Center és Danish Crown/Agro Business Park Aarhusban) is vendégül látják a résztvevőket.

A rendezvényen doktoráns hallgatók vehetnek részt, a regisztráció határideje 2015. június 15.
További információ és regisztráció az alábbi linken érhető el: http://www.climate-kic.org/programmes/phd-summer-schools/copenhagen-2015/