Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Együttműködési megállapodás a NeKi és a Climate-KIC között

2015. május 08

Kölcsönös együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Környezetügyi Intézet (NeKi) és a Climate-KIC a közép-európai régiói vezető partnere, a Pannon Pro Innovation Services (PPIS).  

A NeKI a környezetvédelemért is felelős Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményeként feladat- és hatásköréhez igazodóan naprakész és elkötelezett a tudományos kutatási eredményeken alapuló integráns környezetvédelmi szempontok érvényre juttatása mellett . 

A Pannon Pro Innovációs Kft a Climate-KIC európai klímainnovációs közösség hazai koordinátora, aki többek között innovációs-management szolgáltatásokat nyújt egyedülálló, kiterjedt európai, szakértői hálózatán keresztül. Feladatkörei közé tartozik a legkülönbözőbb méretű innovációs projektek tervezése és kivitelezése, főleg az éghajlatváltozási, energetikai, az ipari szimbiózis és biomassza témákat érintően.

A megállapodás tárgya általános és konkrét környezetvédelmi feladatok és fenntarthatósági feladatok közös megvalósítása. Különösen az alábbi, tudományos és kutatói eredményekkel alátámasztott és adott szakterületekre adaptált szempontok közös érvényesítésére törekszenek: fenntarthatóság és reziliencia, fenntartható városfejlesztés,    környezetgazdaságtan, energiatakarékosság- és hatékonyság, erőforrások takarékos és hatékony felhasználása, ideértve a hulladékkezelés körét is, megújuló energiaforrások használata, egészséges életmódra nevelés.