Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Elindult az Accelerator program idei első bootcamp-je

2015. április 03

A tegnapi nappal ugyanis kezdetét vette a Stage 2-es csapatok oktatása a Beck to Nature, Green Dots, RINITY, Twister Textiles és a WaterHUB Biopolus részvételével. A tréning teljes egészében angol nyelven zajlott és többek közt a „The MOM Test” kérdéskörének részleteit boncolgatta.

Ezúton is köszönjük a professzionális előadást Farkas Tibornak (CEU Business School), aki számos hasznos információval látta el a start-up-okat.

A Stage 2 mellett ne feledkezzünk meg legújabb csapatainkról sem, hiszen a tapasztaltabb start-upok mellett az újoncok is munkához láttak. 6 csapat: a PixisApps, TubPal, Linden ePublishing Kft. (Tiny World), UPress és a Peraspera Kft. részvételével. Az első alkalommal Kovács Zoltán és Miskolczy Csaba felvázolták az akcelerációs program menetét, felépítését, továbbá betekintést nyerhettünk a start-up-ok tevékenységi köreibe egy rövid bemutatkozás során. A csapatok elmondták hosszú távú terveiket, céljaikat és véleményeket cserélhettek. 

Pixis Apps:

Olyan alkalmazást kínál melyben kizárólag művészek által illusztrált egyedi, kifinomult rajzok találhatóak. Saját történetekkel indultak különböző kulcsfigurák köré szőtt, tanulságos történetekkel, de ma már létező könyvek átdolgozásában is gondolkodnak. 

TubPal:

Egy olyan terméket („kádtakarót”) hoztak létre melynek segítségével egy átlagos kádban töltött relaxáció során elhasznált meleg víz töredékével hosszabban tartó hőt tudnak fenntartani. 

Linden ePublishing Kft. (TinyWorld):

Egy olyan 60 oldalas gyermekeknek szóló magazinalkalmazás, amely igen sokrétű. Készségfejlesztő, szórakoztató és színes. Az alkalmazás összességében kb. egy órát vesz igénybe, ezzel időt nyervén a manapság rendkívül elfoglalt és stresszes szülőknek. 

UPress:

Egy olyan iratmegsemmisítő szerkezetet szeretnének létrehozni, mely az újrahasznosítás szempontjából sokkal hatékonyabb egy átlag iratmegsemmisítőnél.  A mezőgazdaságból ismert bálázó gép elvén működő gépezet sokkal sűrűbb, töményebb végterméket adna, mint a jelenleg forgalomban lévő szerezetek levegős, használhatatlan papírkazaljai. 

Peraspera Kft.:

Egészségügyi térképet nyújt a gazdáknak szántóföldjeikről, ezzel segítséget nyújtván, hogy milyen szereket, módszereket érdemes alkalmazni az adott területen. Szolgáltatása nem innováció, hiszen már létező, forgalomban lévő eszközökkel dolgozna. Sikerét abban látja, hogy a szolgáltatást olcsóbban nyújtaná a piacon lévő vetélytársainál. 

Bővebb információ és jelentkezés: www.klimainnovacio.hu/accelerator