Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Gyakran Ismételt Kérdések

Egyedül is jelentkezhetek a programba?

Nem. Legalább két fős csapatok jelentezését várjuk, hiszen tapasztalataink szerint ezek a csapatok sokkal intenzívebben és sikeresebben tudnak előrehaladni.

Rendelkeznünk kell már bejegyzett céggel a jelentkezéskor?

Nem, viszont amennyiben a program során vissza nem térítendő támogatást kapsz, egyéni vállalkozóként vagy bejegyzett cégként kell velünk szerződnöd.

Elég egy jó ötlet ahhoz, hogy jelentkezzünk?

Olyan csapatok jelentkezését várjuk, amelyeknek innovatív, skálázható, klímaváltozással kapcsolatos ötletük van. A startupnak nem kell érettnek lennie, azonban egy alap üzleti modelt, illetve piackutatás elvárunk, ami alapján bizonyítható hogy megfelel a jelentkezési kritériumoknak az innováció.

Mik az elbírálás szempontjai?

Olyan erős csapatok jelentkezését várjuk, amelyeket elsősorban az alábbi szempontok alapján bírálunk el:

  • Innovációs potenciál
  • Megvalósíthatóság
  • Csapat
  • Klímaváltozásra gyakorolt pozitív hatás
  • Skálázhatóság
  • Hosszú távú perspektíva

Már egy ideje dolgozunk a startuponkon. Jelentkezhetünk ettől még?

Igen, azonban a legfeljebb 5 éves startupokat részesítjük előnyben.

Nemzetközi csapattal is pályázhatunk? Mi történik, ha Magyarországon kívül tartózkodunk?

Szeretjük a nemzetközi csapatokat, de a programunkat elsősorban Magyarországon folytatjuk, és a legtöbb esemény személyes részvételhez van kötve (pl.: 2 napos Bootcamp, DemoDay, heti egyéni coaching alkalmak). Amennyiben külföldön tartózkodik a csapat, viszont részt tud venni a kötelező programokon, akkor várjuk a jelentkezéseteket, azonban ha ezt nem tudjátok vállalni, akkor javasoljuk, hogy nézzetek utána a többi országban futó Climate-KIC Accelerator program jelentkezési feltételeinek.

Megkezdhetem a programot rögtön Stage 2 vagy 3-mal?

A legtöbb jelentkező, érettségtől függetlenül, Stage 1-től kezdi a programot, hiszen úgy véljük a Bootcamp és néhány személyes konzultáció közös alapokat ad. Amennyiben úgy látjuk, hogy készen állsz rá, előfordulhat, hogy átteszünk egy másik stage-be.

A program feltétele az angol tudás?

Igen, elvárjuk a jó angoltudást, hiszen a Bootcamp, grant szerzési lehetőség és néhány esetben a személyes konzultációk is angolul történnek.

Mikor lesz a következő jelentkezési lehetőség?

Minden évben két alkalommal, az őszi és tavaszi intake-re van lehetőség jelentkezni. Amint megnyitjuk a jelentkezést a következő időszakra, kitesszük a honlapra a jelentkezési lapot.