Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

CliMate Brunch #6 - Körforgásos Gazdaság

Időpont: 
2016. május 18. - 09:00

A globális versenyképesség, a fenntartható fejlődés és az új munkahelyek teremtésének egyik kulcsa a körforgásos gazdaság.

A reggeli témájának célja rávilágítani arra, hogy melyek a körforgásos gazdaságból származó előnyök a vállalatok és a gazdaság számára és hogyan lehet együttműködés révén áttörést elérni. A résztvevőknek bemutatkozási és kapcsolatépítési lehetőséget biztosítunk olyan cégekkel, akik szintén nyitottak az átállásra és a fenntartható fejlődés előmozdítására.

A résztvevők a körforgásos üzleti modellre alapuló jó példákon keresztül kapnak választ ezekre a kérdésekre.

 

 

Az ún. lineáris gazdaságban - mely a mai gazdasági folyamatokra leginkább jellemző - a technikai és biológiai alkotóelemeket a természetből kivesszük, átalakítjuk, majd felhasználás után eldobjuk, azokat egymással összekeverjük, így örökre elveszítjük és ez által még a természeti erőforrásainkat is folyamatosan pusztítjuk.

A körforgásos gazdaságban az anyagcsere-folyamatok tervezetten, zárt körben áramlanak, a hulladék szinte 100%-osan hasznosul és a biológiai, illetve technikai alkotórészek nem keverednek, hanem minőségi veszteség nélkül visszakerülnek a biológiai és gazdasági körfolyamatokba.

 

Hogyan zajlik a Climate Brunch?

A rendezvény egy - az adott témában kiemelt cég képviselőjének 10-15 perces bemutatkozásával kezdődik. Ezt követően minden résztvevőnek lehetősége nyílik egy rövid bemutatkozásra az általa képviselt cég nevében és megoszthatja, hogy milyen kapcsolatokat, együttműködési lehetőségeket illetve segítséget keres a jelenlévők között. Végül egy ízletes reggeli mellett kötetlenül folytatódhat a beszélgetés.

Időpont: Május 18, 9:00-11:00 Regisztráció: 8:45-től
Helyszín: Kőleves étterem emeleti terem - Budapest, 1075, Kazinczy utca 41.
Részvételi díj: 3900 Ft

A rendezvény Fenntartható Étterem minősítéssel rendelkező étteremben zajlik.

Regisztrálj az eseményre

Az email cím, mely regisztrálásra kerül.
Feliratkozom a Klímainnovációs Közösség hírlevelére