Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

KIK CliMates #8 - A víz útja

Időpont: 
2016. március 19. - 17:00

KIK CliMates #8 - A víz útja

 

A WWF idén is megrendezi a Föld Órája központi lekapcsoló eseményt. A jelképes lekapcsolás, a világ számos nagyvárosához hasonlóan Budapesten is megtörténik. A legismertebb turista látványosságok elsötétülnek egy órára az éghajlatváltozás elleni küzdelem legnagyobb, globális akciójához való csatlakozás jeléül. A 60 perces sötétség azonban nemcsak egy óráról szól. A Föld Órájának üzenete, hogy mindannyian tegyünk a klímaváltozás negatív hatásainak csökkentéséért egyéni, vállalati, kormányzati szinten egyaránt.

Ehhez a nagyszerű programhoz csatlakozunk KIK CliMates programsorozatunkkal a rendezvénynek otthont adó Müpa-ban. A víz a fenntartható fejlődés egyik kulcsa. Ahogy a lámpák lekapcsolásának jelentését világszerte mindenhol hasonló módon értelmezik és mindenkire ugyanúgy vonatkozik, így a víz és a klímaváltozás kapcsolata is egy olyan téma, ami hamarosan globális problémákhoz vezethet és amely globális szinten igényel beavatkozást.

A WWF együttműködésében szervezett KIK CliMates workshop célja a közösség építésén felül, hogy a résztvevők releváns szakmai szereplőktől nyerjenek betekintést a víz témájába a klímainnováció vonatkozásában.

A World Cafe jellegű workshopon a résztvevők, szakértők segítségével feltárják a víz útját, problémáit, lehetőségeit. Szó lesz a vízről mint az emberiség lételeméről, a víz körforgásáról, a vízfelhasználás társadalmi megközelítéséről, innovatív vízgazdálkodási módszerekről és sok másról.

A program nyitott minden érdeklődő számára. A fenntartható vízgazdálkodás témáját a szakmabeliek számára is releváns módon, azonban a hétköznapi érdeklődők számára is közérthetően mutatjuk be.

Program

17:00 – 17:40 Regisztráció, szervezők bemutatkozása, rövid szakmai előadás - Előadóterem
17:45 – 19:00 Víz Útja workshop - Kék terem
19:00 – Networking

Regisztráció a jobb felső dobozban. 

 

Föld Órája

 

 

A Föld Órája azzal a céllal született, hogy kormányokat, üzleti szereplőket, civil szervezeteket és több millió egyéni támogatót mozgósítson az éghajlatváltozás hatásainak megfékezésére. Mostanra olyan globális akcióvá nőtte ki magát, melyben több mint 172 országban 2,3 milliárd ember vesz részt. Idén tizedik alkalommal, március 19-én, szombaton „kapcsolunk le” egy órára, hogy közösen világítsunk rá az éghajlatváltozás elleni fellépés szükségességére, és a figyelmet azokra a természeti értékekre irányítsuk, amelyek megóvásán az emberiség jövője múlik.

 

A Föld Órája teljes programját ITT találod. 

 

Regisztrálj az eseményre

Az email cím, mely regisztrálásra kerül.
Feliratkozom a Klímainnovációs Közösség hírlevelére