Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

KIK CliMates #5 Fenntartható városok

Időpont: 
2015. október 07. - 18:00

KIK CliMates #5 Fenntartható városok

HOL? Design Terminál (Budapest Erzsébet tér 13.)
MIKOR? 2015. október 7. 18.00
REGISZTRÁCIÓ: az oldal jobb felső sarkában a regisztráció gombra kattintva

A városok talán legfigyelemreméltóbb tulajdonsága az, hogy egyszerre jelentenek kihívást és megoldást is az éghajlatváltozásra. Becslések szerint a világ városainak energiaigénye a teljes energiafelhasználás kétharmadát teszi ki és ezzel a CO2‐kibocsátás mintegy 69%‐át okozzák Európában. 

Hogyan csökkenthető ez a szám?

A klímaváltozás kihívása szükségessé teszi az üvegházhatású gázok kibocsátásának gyors és korai visszafogását helyi, európai és világszinten egyaránt. Ennek elérése érdekében különböző, a városban alkalmazható megoldásokat mutatunk be a KIK CliMates #5 esten, ahol szó lesz az alábbi témákról:

  • Klímaadaptív várostervezés
  • Városi zöldfelületek klimatikus és környezetjavító hatásai
  • Városi szélviszonyok
  • Társadalmi innováció az energiaszektorban

Az előadások angol nyelven lesznek!

Az esti KIK CliMates mellett érdemes ellátogatni a SUSCO október 7-i, Design terminálban megrendezett SUSCO Youth Forumra, mert egész nap érdekes programok várják a téma iránt érdeklődőket. Bővebben: http://www.suscobudapest.com/#!youthforum/c5as 

SUSCO Budapest 2015

A SUSCO Budapest 2015 október 7. Susco Side Eventtel és október 8-án SUSCO expo és konferenciával jelentkezik. A Climate-KIC 7-én 18.00-kor a SUSCO Youth Forum keretében a KIK CliMates-szel jelentkezik, október 8-án pedig az Akvárium Klubban a SUSCO Expon kiállítóként találkozhatnak velünk az érdeklődők.

KIK CliMates Klímainnovációs Estek 

A klímaváltozás közös ügyünk. 

A Klímainnovációs Közösség (KIK) egy olyan független platform, amit a Pannon Pro Innovations, a Climate-KIC magyarországi vezető partnere hozott létre. Célunk, hogy a klímainnovációban érintett szakembereknek és szervezeteknek, illetve minden, a téma iránt érdeklődőnek közös platformot, tanulási és tudásmegosztási lehetőséget biztosítsunk. 

A Budapesten megrendezésre kerülő KIK CliMates estek célja a közösség építésén felül a klímainnovációval kapcsolatos folyamatok transzparenciájának és közérthetőségének növelése, betekintés a kulisszák mögé valamint az ismeretterjesztés. Az előző estek előadásai KIK tagok számára elérhető 

Regisztráció

Az eseményre regisztrálni itt az oldalon lehet, a jobb felső sarokban.

Belépés a rendezvényekre

CliMates estjeinkre a belépés KIK tagoknak ingyenes. (Ingyenes KIK regisztráció ITT)
Tagság hiányában a rendezvény 2000 ft.

KIK tagok számára belépés után elérhetők az előző KIK CliMates estek előadásai Tudás menüpont alatt.

Regisztrálj az eseményre

Az email cím, mely regisztrálásra kerül.
Feliratkozom a Klímainnovációs Közösség hírlevelére