Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Climate-KIC Accelerator program start-up-ok részére

Climate-KIC Accelerator program start-up-ok részére

Van egy klímaváltozáshoz kapcsolódó ötleted, de nem tudod hogyan lehetne belőle életképes vállalkozás?

Az akcelerációs program lényege, hogy az ötlettel pályázó start-up-ok a hazai üzleti szakértők révén megtanulják a piacra lépéshez szükséges üzleti tervezés, retorikai előadás-technika és egyéb üzletfejlesztési mesterfogásokat, majd az ötletük piaci elindításához – a három készültségi foktól függően – nemzetközi hálózati támogatást (pl. európai oktatás, nemzetközi szakmai utak, globális kiállítási lehetőségek) és direkt pénzügyi támogatást (ún. grant-et) kapnak. A pénzügyi támogatás lehetséges mértéke start-up-okként: 10-20 ezer euró

Az európai  tudáshátterű akceleráció fő célja, hogy 

(1) olyan innovatív mikrovállalkozások létrejöttét és piacra lépését támogassa, amelyek termékei és szolgáltatásai csökkentik a globális széndioxid kibocsátást, 
(2) biztosítják az önnfentartó gazdasági fejlődést és 
(3) innovatív üzleti megoldások révén élhetőbb világot alakítanak ki. 

Összefoglalóan képesek ún. klímainnovációs piaci működésre.
Amennyiben a start-up-ok ezen „önnfenntartó” és „környezettudatos” szellemiség alapján, továbbá az európai gondolatiság és gazdasági összefogás révén kívánnak elindulni és fejlődni, majd piacra lépni, akkor a következő 3 üzleti szinten jelentkezhetnek a programba:

Stage 1: ötlet és előzetes piaci elképzelések
Stage 2: prototípus állapot és első ügyfél kapcsolatok
Stage 3: cégszervezet és piaclépésre kész állapot, befektetőszerzés

MIT NYÚJT A PROGRAM?

A Climate-KIC Európa legnagyobb és legsikeresebb "cleantech" akcelerációs programját működteti 12 helyszínen, közös, a gyakorlatban sokat tesztelt módszertan alapján. 2010 óta a programba bekerülő startupok összesen 59 millió eurónyi külső forrást szereztek.

Stage 1 és 2 szintű startupok számára rendszeresen hirdetünk felvételi lehetőséget a hazai akcelerációba - kövesd híreinket vagy iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj az aktuális felhívásokról!

Ha (jövőbeni) vállalkozásod még csak ötlet fázisban van, és az akceleráció előtt fejlesztésre, mentorálásra van szüksége, jelentkezz a Climate Launchpad ötletversenyre. A képzés mellett a nyertesek pénznyereményt kapnak és automatikus bejutási lehetőséget a Climate-KIC akcelerációjába.

Ismerd meg Akcelerációs programunk működését a Climate-KIC központi oldalán.

Ismerd meg nemzetközi start-upjainkat

JELENTKEZÉS

Jelentkezni ezen az oldalon keresztül lehet a jelentkezési lap visszaküldésével, olyan innovatív mikrovállalkozásokkal, amelyek „önfenntartó” és „környezettudatos” szellemiség alapján működnek vagy terveznek nemzetközi piacra lépni.

A jelentkezés során kiemelt témák az alternatív energiával, az organikus anyagtechnológiával, a hulladékgazdálkodással, valamint a fenntartható mezőgazdasággal kapcsolatos innovációk. Továbbá a programba jelentkezhetnek még azok a start-up, amelyek ún. Smart Cities vagy akár ún. Green Vehicles innovációs területen tevékenykednek, vagy szoftveres és informatikai megoldásokat nyújtanak a fenti témában működő vállalkozásoknak.

A 2015-ös program végső jelentkezési határideje 2015. november 1.

REGISZTRÁCIÓ


A jelentkezéseket 2015. november 1-ig folyamatosan várjuk. 
 

Start-upok az Accelerator programban

Koncsos_Tamas

Tamás Koncsos and iWASP wastewater treatment management tool

iWASP wastewater treatment management tool

Biomon

forest protection signalling system