Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Bemutatjuk a PiP program csoportos feladatainak eredményeit VIII.

2016. február 18

HotelRum_csapat

Az idei év során kilenc csoportra oszlottak a szakértőink és kilenc teljesen különböző feladaton dolgoztak közel három hónapon keresztül. Lelkesedésüknek és kitartó munkájuknak szerteágazó eredményei és hatásai vannak, melyekre méltán lehetünk büszkék.

Hotel Rum

Juhász-Dóra Katalin, Kurcz Linda, Negyedes Liliána, Sántics Csaba

A GA projekt során egy hamarosan nyíló design hotel (Hotel Rum) számára készítettünk egy energia-hatékonyságra és fenntarthatóságra fókuszáló toolkit-et, amelyet a vezetés számára összefoglalja a lehetséges lépéseket a fenntartható, tudatos vezetői üzemeltetéshez.

A toolkit az alábbi négy fő témát érinti:

fenntartható üzemeltetés és vendéglátással kapcsolatos feladatok (Juhász-Dóra Katalin)
javaslatok fenntartható közlekedési módokra (Kurcz Linda)
energiahatékony megoldások (Sántics Csaba)
fenntartható hulladékkezelés és kommunikáció (Negyedes Liliána)

A szálloda helyi alapanyagok használatával és design-termékek alkalmazásával egyfajta közösségi teret céloz betölteni a helyi lakosság és a külföldről érkező vendégek számára. A toolkit tudatos megoldást javasol az érintett témákon belül, és egyben versenyelőnyhöz juttatja a szállodát a piacon lévő szállodákkal szemben, amelyek nem alkalmaznak fenntartható/energiahatékony megoldásokat. A környezet iránti elhivatottság és az alkalmazottak ez irányú folyamatos képzése a jövőbeli cél, hogy a mindennapi feladatok ellátása során is fókuszba kerüljön az energiahatékonyság és a fenntarthatóság. 

Letölthető anyagok 

Fenntarthatóbb városi rendszerek

Fenntarthatóbb városi rendszerek

Fenntartható városi rendszerek

Sustainable city systems