Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Bemutatjuk a PiP program csoportos feladatainak eredményeit IV.

2015. december 10

Az idei év során kilenc csoportra oszlottak a szakértőink és kilenc teljesen különböző feladaton dolgoztak közel három hónapon keresztül. Lelkesedésüknek és kitartó munkájuknak szerteágazó eredményei és hatásai vannak, melyekre méltán lehetünk büszkék. Három csoporttal már megismerkedhettetek, most a Green Life and Children Awareness projektről olvashattok.

Green Life and Children Awareness
Bianca Antoniu, Flaviana Lobont, Andrea Mihoc, Corina Mot, Csilla Zambori

Projektünk egy környezeti nevelési program iskolák számára, amely a gyerekek figyelmét hívja fel a mindennapi életük és a környezeti problémák összefüggéseire. Fő célunk a figyelem felhívása: egy teljes generáció szemét szeretnénk felnyitni és elmondani a diákoknak, hogy milyen lépésekre van szükség a termőföld megőrzése és a levegőminőség javítása érdekében. Iskolákra koncentráltunk, így a fő kihívás a Temesvári Iskola Felügyelőség és a szülők bevonása volt.

Sikerült elérnünk, hogy részt vehessünk az egyik temesvári iskola alternatív oktatási hetén. Az öt nap alatt a következő programokat szerveztük meg:

  • Rövid film és prezentáció – a szennyezett termőföldről, a szennyezőkről, a vadonélő állatokat és növényeket érő hatásokról, az embereket érintő következményekről, valamint a mindennapi élet hatásairól, a fenntarthatóbb alternatívákról
  • Látogatás a levendula ültetvényekre – a gyerekeket elvittük egy Temesvár közeli levendula termelőhöz, ahol megismerhették a biogazdálkodás alapjait, a gyógyfüvek termesztését, a talajvédelem fenntartható megoldásait.
  • A megszerzett tudásszint felmérése – interaktív eszközökkel: gyakorlati fenntarthatósági ismeretek, rövidfilmek, szórakoztató csoportos játékok, alternatív eszközök

Munkánk eredményeképpen a gyerekek megismerkedhettek a fenntarthatóság fogalmaival és megtanulhatták, hogy hogyan tudnak ők maguk, a mindennapjaikban tenni a környezetvédelemért. Nagy eredménynek tartjuk, hogy sikerült együttműködnünk a Iskola Felügyelőséggel, aminek révén a programot a következő években is tervezzük megismételni és további iskolák bevonásával kiterjeszteni.

Letölthető anyagok