Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Climate Launchpad nemzeti döntő

2015. július 09

Zajlik Europa legnagyobb clean tech ötletversenye 

28 ország részvételével zajlik a Climate LaunchPad. A nemzeti döntőkre két napos üzleti bootcampen majd az azt követő fókuszált tréningen készítjük fel a csapatokat, ahol szakmai zsűri előtt prezentálják üzleti ötletüket ötletüket. 

Mind a 28 ország 3 legjobb üzleti ötlete bekerül a szeptember 4-én Amszterdamban megrendezésre kerülő nemzetközi döntőbe, ahonnan a legjobb 8 automatikusan belépőt kap a Climate-KIC ACCELERATOR programba, mely felvértezi a tudással, hogy az ötletből sikeres vállalkozás épüljön. 

A döntő nyertese emellett €10 000, a második helyezett €5 000, míg a harmadik €2 500 pénzjutalmat kap. Kövesd a versenyt a Facebookon vagy a Twitteren.

Nemzeti döntő

ClimateLaunchpad  hazai döntőjét  július 23-án rendezzük meg, ahol a résztvevők5 perces prezentáció formájában mutatják be üzleti ötleteiket a zsűrinek.
 

Időpont és helyszín: 2015. július 23.; EY Head office (H-1132, Budapest, Váci út 20).

A zsűri

  • András Bányai, Director, EY Hungary
  • Kata Illés, co-founder Indivizo
  • Laszlo Zentkó, Regional Coordinator, Climate-KIC Hungary
  • Péter Oszkó, founder OXO Labs
  • Zoltán Kovács, Entrepreneurship Manager, Climate-KIC Hungary

Szeretettel várjuk az érdeklődőket

Ha kíváncsi vagy a magyar forduló prezentációira, szeretettel várunk a helyszínen. Résztvételi szándékod kérlek jelezd július 22. 16.00-ig a david@myco.hu címen.

A résztvevő csapatokról

Ivócsap Projekt

"Termékük egy csap, amely az európában minden lakott területen jelenlévő tűzcsapokat alakítja át egyszerűen, gyorsan és olcsón ivókúttá úgy, hogy eközben a tűzcsapok eredeti, tűzbiztonsági funkciója sem sérül. Az Ivócsapok telepítése és üzemeltetése minimális költségből megoldható egy megszokott ivókútéhoz képest, használatukkal ideiglenesen, szezonálisan vagy állandó jelleggel lehet közterületen ivóvizet szolgáltatni."

ParkEye

"A ParkEye nevű csapat innovatív, smart city megoldással jelentkezett a ClimateLauncpadra, mely szorosan illeszekidk a klímaváltozás témakörébe. Ötletük az autóval közlekedő emberek mindennapi gondját, a parkolóhely keresést segítené egy olyan dinamikus rendszerrel, amely első ütemben a parkolóházak valósidejű telítettségi adatait juttatja el a sofőrökhöz, a későbbiekben az utcai parkolást is lefednék szolgáltatásukkal. A csapat két főből áll, mindeketten informatikai végzettséggel rendelkeznek."

JustPlug

"A JustPlug egy platform, mely lehetővé teszi, hogy bármely üzlet vagy szolgáltató elektromos autóknak ajánljon fel töltési lehetőséget és emellett személyre szabott ajánlatokat (pl.: kedvezményes szolgáltatásokat). Az autósok így több töltőpontot, míg az üzletek további vevőket találhatnak. Ötletünk háttere, hogy relatíve kevés nyilvános töltési lehetőség van jelenleg, illetve a használt technológiák hosszan tartó töltési ideje alatt a sofőrök és utasok az üzletekben és szolgáltatóknál megfelelő alternatívát találhatnak idejük hasznos eltöltésére. A csapat jelenleg 2 főből áll, Deák Norbert mobil alkalmazások fejlesztésében és monetizálásában, míg Kanti Péter a vezetési tanácsadás területén rendelkezik széleskörű nemzetközi tapasztalatokkal."

 

Letölthető anyagok