Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Új klímagazdaság Konferencia

2015. március 12

Bertrand van Ee

Ez a végkövetkeztetése annak a jelentésnek, amelyet 2014 szeptemberében tett közzé egy hét ország kezdeményezésére alakult, kormányfőkből, pénzügyminiszterekből, vezető közgazdászokból, valamint a gazdasági és pénzügyi világ meghatározó szereplőiből álló nemzetközi bizottság. A Better Economy, Better Climate jelentés nemzetközi konzultációjához kapcsolódva, Új klímagazdaság címmel szervezett konferenciát a Brit, a Francia és a Német Nagykövetség, valamint a Magyar Közgazdasági Társaság 2015. február 25-én, Budapesten. A rendezvényen a klímaváltozás elleni küzdelem meghatározó nemzetközi szakemberei tartottak előadást, többek között Bertrand Van Ee, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet Climate-KIC Tudás és Innovációs Közösségének ügyvezető igazgatója is.

Bertrand van Ee, a Climate-KIC nemrég megválasztott új igazgatója azért felelős, hogy az Európában klímaváltozással foglalkozó innovátorok támogatásán keresztül tovább terjessze a közösség munkájának a hatását, valamint bővítse a világszínvonalú partnerhálózatát és erősítse az összefonódást a tudomány, az innováció, a vállalkozások és a közösség képviselői között.

A klímaváltozás elleni fellépés és a gazdasági fejlődés kapcsolatát vizsgálja a hét ország kezdeményezésére alakult, Global Commission on the Economy and Climate nevű nemzetközi bizottság, amely 2014 szeptemberében adta ki jelentését Better Economy, Better Climate címmel. A Brit, a Francia és a Német Nagykövetség, valamint a Magyar Közgazdasági Társaság 2015. február 25-én Budapesten egy közös konferencia keretében, Új klímagazdaság címmel első alkalommal mutatta be ezt a jelentést Magyarországon. 

Bővebben a konferenciáról az Új Klímagazdaság Konferencia oldalon.
Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz

Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz

Biomassza alapú gazdaság fejlesztése

Biomassza alapú gazdaság fejlesztése

Fenntarthatóbb városi rendszerek

Fenntarthatóbb városi rendszerek

Ipari szimbiózis

Ipari szimbiózis