Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

KIK CliMates #3 Fenntartható Mobilitás

Időpont: 
2015. augusztus 05. - 17:30

CliMates image

CliMates #3 Fenntartható Mobilitás
 

A Climate-KIC, az Európai Unió legfőbb éghajlatváltozással kapcsolatos innovációs kezdeményezése, Magyarországon KIK CliMates néven indított fenntarthatósági tematikájú rendezvénysorozatot, amelynek következő estje a fenntartható mobilitás témával foglalkozik.


A harmadik CliMates est a Maform valamint az Evopro együttműködésével valósul meg. A Maform design stúdió komplex design feladatokat lát el az ipari formatervezéstől az UI/UX design projektekig.  Minden munkájukban közös, hogy maximális megismerésen és megértésen alapulnak. Olyan nagy hozzáadott értékű feladatokon dolgoznak, amiknek alapját a magas szintű tudományos és mérnöki tudás biztosítja. Küldetésük, hogy ezeket a technológiai áttöréseket és műszaki vívmányokat a design eszközeivel hasznossá tegyék és eljuttassák az emberekhez.

Az evopro egy budapesti székhelyű mérnökiroda, amely az automatizálástól a járműfejlesztésig több ipari területen nyújt mérnöki szolgáltatásokat, és végez önálló fejlesztési tevékenységet. Jövőképe szorosan kapcsolódik a zöld közlekedéshez és a fenntartható fejlődéshez.

A két cég első közös projektje az újfajta gyártástechnológiával készülű, önhordó kompozit karosszérájú, magyar fejlesztésű és gyártású Modulo városi autóbusz, ami már Budapesten is bemutatkozott. Azóta több fenntartható mobilitási projekten, például elektromos töltőoszlopokon is dolgoztak együtt.

A városok felelősek a globális CO2 kibocsátás 75%-áért, aminek nagy részét a közlekedésből fakadó kibocsátás teszi ki.  A rendezvény résztvevőjeként választ kaphatsz arra, hogyan valósulhat meg az üvegházhatású-gázok kibocsátásának csökkentése egy vonzóbb és hatékonyabb városi közlekedés megteremtése mellett.

Az este során megtekintheted a Budapest Airport elektrmos SMART autóját valamint egy rövid körre invitálunk téged és barátaidat a Modulo zérókibocsátású városi busszal, ami alatt minden érdekességet megtudhatsz a busz koncepciójáról és működéséről.

Mennyire összeegyeztethető a fenntarthatóság és a városi közlekedés a hatékony és a zavartalan utazással? Ilyen és hasonló kérdésekre kaphatsz választ a CliMates3# estje során.

Gyere egy kört a Modulo-val!

Cím:

Fővám Tér 11-12 | Bálna Budapest Jónás Kézműves Sörház

Időpont:

2015. augusztus 5. szerda 18:00

Regisztráció a programra:

A programra itt az oldalon (jobb felül) a rendezvény napjáig, augusztus 5. délig tudsz regisztrálni.

Belépő / KIK tagság:


A KIK CliMates estjeire a belépés KIK tagoknak ingyenes. Ha még nem regisztráltál, itt megteheted: http://www.klimainnovacio.hu/hu/user/register
Tagság hiányában a rendezvény 2000 ft.