Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Start-up üzleti ötletverseny

Start-up üzleti ötletverseny

Startup Üzleti Ötletverseny

 

Climate-KIC Accelerator Program

Budapest, 2016. február

 

PÁLYÁZATI  FELHÍVÁS

 

Az  Európa Uniós hátterű Climate-KIC nevében, a PANNON Pro Innovációs Kft. üzleti ötletversenyt hirdet a következő témákban:

Sustainable Land Use – fenntartható mezőgazdaság

Decision Metrics & Finance – intelligens pénzügyi rendszerek

Sustainable Production Systems – a jövő gyártása

A felhívás magyarországi székhelyű vállalkozók valamint magánszemélyek részére szól. Az ötletverseny a Climate-KIC Accelerator Program keretében valósul meg, amely során a sikeres pályázók üzleti inkubációt kapnak. A program szakmai partnerei az IBM Magyarország és az EY Magyarország.

 

TÉMAKÖRÖK

 

Azon ötletgazdák, kutatók és innovatív mikrovállalkozások (start-up-ok) jelentkezését várjuk, akik a fenti témákban olyan innovációval bírnak, amelyek támogatják a fenntartható gazdasági környezetet miközben csökkentik a CO2 kibocsátást. Példák a javasolt pályázati területekre:

  • Fenntartható mezőgazdaság témakörben: speciális organikus műtrágyák, növényvédő-szerek, intelligens szoftveres alkalmazások a mezőgazdasági termelés támogatására stb.
  • Intelligens pénzügyi rendszerek témakörben: városirányítási szoftveres megoldások, Industrial Internet of Things (IioT) eszközök, egyéb smart megoldások a pénzügyi-tervezési folyamatok fenntarthatóságának támogatására
  • A jövő gyártása: gyártást modellező eszközök, 3D printing, speciális gépipari megoldások, szenzor technológiák vagy egyedi anyagtechnológiai innovációk stb.

 

A verseny fókusza nem kizárólag technológiai. Várjuk azon közösségi megoldások és szolgáltatások jelentkezését is, melyek hatékonyabbá teszik a mezőgazdaság, a pénzügyi rendszerek és a gyártás működését.

A Climate-KIC Accelerator Program üzleti ötletversenyre jelenleg tervszinten létező, de nemzetközi piacokon exponenciális fejlődési potenciállal rendelkező innovációk jelentkezését várjuk. Nem jelent hátrányt, ha a prototípus még nem készült el, amennyiben az ötletgazda nyitott a szakértői csapat összeállítására és az ötlet továbbfejlesztésére.

Az angol nyelvtudás minimum követelmény.

 

ÉRTÉKELÉS

 

Az ötletek értékelése az alábbi 5 szempont alapján történik:

innovációs potenciál;
piaci potenciál (nemzetközi);
munkahely-teremtési képesség;
szakértő csapat erőssége, felkészültsége;
üvegházhatású gáz kibocsátás csökkentési potenciál (climate impact).

A beérkező ötleteket szakmai zsűri bírálja el, amely zsűriben a PANNON Pro Innovations, az IBM Magyarország és az EY Magyarország képviselői vesznek részt.

 

INKUBÁCIÓ

 

Az ötletverseny legjobb 10 jelentkezője bekerül a Climate-KIC Accelerator Programba, melynek során 2016. március időszakban ingyenes üzletfejlesztési tréningek sorozatán vesznek részt.

A program értéke: 45 000 euró.

 

JELENTKEZÉS

 

Jelentkezni a jobb felső sarokban lévő angol nyelvű jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével lehet.

Kérjük az „Ötletverseny” jelmondatot is tüntesd fel a jelentkezési lapon.

Jelentkezési lapok visszaküldési címe:  otletverseny@ppis.hu

Jelentkezési határidő: 2016. február 21., vasárnap éjfél

 

NE GONDOLKODJ! JELENTKEZZ!

 

PARTNEREK

 

Az ötletverseny kiemelt stratégiai partnerei: 

IBM Magyarország, amely az ötletverseny szakmai partnereként biztosítja a programban résztvevő startupok részére a mentorálási támogatást, továbbá kapcsolódó diszeminációt. A cég a projekt jellegétől függően az ötlet tesztelésére is lehetőséget ad nagy teljesítményű számítógépes rendszerén. 

Az IBM Magyarország a hazai technológiai piac meghatározó szereplője. Az 1936-ban alapított cég az IBM megoldások teljes választékát kínálja itthon, legyen szó felhő, analitikai, mobil, közösségi üzleti vagy IT biztonsági termékekről, szolgáltatásokról. A vállalat befektetőként és munkaadóként is fontos szereplője a magyar gazdaságnak; szerteágazó felsőoktatási, önkormányzati, szakmai és civil kapcsolatai révén fontos társadalmi ügyek előremozdítója.

 

Az ötletverseny szervezője:

PANNON Pro Innovációs Kft.  - a Climate-KIC európai tudás- és innovációs közösség magyarországi partnereként tevékenykedik valamint további partnerek számára hozzáférést biztosít dedikált innovációs forrásokhoz és a Climate-KIC szerteágazó, akadémiai, üzleti és szakpolitikai területeket lefedő partneri hálózatához is. Célja, hogy széles körben elérhetővé tegye a klímaváltozás negatív hatásainak csökkentéséhez szükséges szaktudást és elősegítse innovatív termékek, szolgáltatások piacra jutását.

 

 

KAPCSOLAT

 

A verseny kapcsolattartója: Kovács Zoltán és Miskolczy Csaba

E-mail címe: otletverseny@ppis.hu

Jelentkezés: jobb felső sarokban lévő jelentkezési lap kitöltésével

 

 

 

 

Letölthető anyagok