Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Üdv Európa legnagyobb greentech ötletversenyén!

2017. május 04

Ha tudod, akkor az innovátorok legszűkebb köréhez tartozol, hiszen nagyon ritka, hogy valakiben az innovációhoz szükséges magas szintű szakmai tudás és a gyakorlatias üzletfejlesztési ismeretek egyszerre legyenek meg.

A legtöbb ötletgazda innovációjának műszaki tartalmát érti, de a piaci viszonyokat, versenytársait, leendő vásárlóinak igényeit kevésbé ismeri. Az ötlet eladásához, működtetéséhez üzleti terv szükséges, ami leírja, miképp lehet sikeres a piacon az adott ötlet. Az üzleti terv megalkotásához nem elég az ötlet műszaki szakterületének beható ismerete, de marketing- és üzletfejlesztési tudás is kell hozzá.

Ez nem azt jelenti, hogy egy ötletgazdának azonnal be kell iratkoznia a közgázra, vagy egy marketingképzésre - az Európai Uniónak egyik alapvető célkitűzése, hogy az öreg kontinens újításra való képessége friss maradjon, ezért például a ClimateLaunchpad-del ösztönzi az ötletek kidolgozását. A program célja, hogy egy ötlet se maradjon az asztalfiókban. Ez egy igazi fórum ahhoz, hogy az üzleti életben jártas coach-ok segítségével minden ötletgazda felmérhesse az ötletében rejlő potenciált.

Az Ötletnaptól Ciprusig

A ClimateLaunchpad nem pusztán egyetlen alkalom, amikor az ötletgazda üzleti coach-csal találkozik, hanem a világ legnagyobb #greentech üzleti ötletversenye, ahol a döntőre készítik fel a résztvevőket. A felkészítés során a leendő start-upperek rengeteg olyan üzleti ismeretet sajátíthatnak el, amelyeknek aztán konkrét hasznát vehetik akkor, amikor termékké vagy szolgáltatássá formálják ötletüket, vagy befektetőkkel tárgyalnak.

Az első találkozás, az Ötletnap arra szolgál, hogy mindenki megismerkedhessen a ClimateLaunchpad-del, és - ha lenne még benne kétség - eldönthesse, hogy jelentkezzen-e. Ezt az alkalmat kár lenne kihagyni.

A jelentkezők legközelebb a Boot Camp-en találkoznak, ahol két intenzív napot töltenek el, és itt kezdődik meg az innováció üzleti oldalának részletes kidolgozása. A legtöbb résztvevő számára az is nagyon inspiráló, hogy itt olyan ötletgazdákkal találkozhat, akik hasonló cipőben járnak.
 

A Boot Camp-et követi a 8 alkalmas coaching, amelyen szakértők segítik a résztvevők felkészülését az üzleti ötletverseny hazai döntőjére. A versenyre nem érdemes úgy gondolni, mintha egy műszaki háziverseny lenne - a zsűri üzleti szempontokat is értékel, és a ClimateLaunchpad döntőjében olyan lesz prezentálni, mintha a leendő start-uppernek profi befektetők előtt kéne megvédenie innovációját.

A sikert bőségesen megjutalmazzák a ClimateLaunchpad-en: Magyarország három legjobb ötletgazdája Ciprusra utazik, a nemzetközi döntőre. Ez mindenki számára inspiráló élmény, de nincs itt vége a szakmai előrehaladásnak sem, hiszen a három legjobb projekt üzletfejlesztése a Climate-KIC Akcelerátor programban folytatódik.


Tudj meg még többet, és jelentkezz most a ClimateLaunchpad-re itt!