Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Food Waste Hackathon

2017. április 24

A - Hackaton-hétvége célja, hogy a résztvevők egy hosszabb „brainstorming” keretében applikációkat, web-oldal ötleteket találnak ki az élelmiszer-hulladék csökkentése érdekében. A csapatok tagjai egyrészt informatikushallgatók, akik a technikai tanácsokat adják az ötletek megvalósításában, másrészt egyes szakmák egyetemi hallgatói: élelmiszeripari, kereskedelmi, környezetmérnök, játéktervező, reklámszakember, filmkészítő, stb. A csapatok komplex összetétele, a jó csapatmunka hozhat mind érdekesebb és használható eredményt.

A budapesti Hackaton hétvége tervezett időpontja: 2017. május 19-20.

Helyszín: MiaPia Bisztró (XI. kerület Vásárhelyi Pál utca 2.)

Program

első nap – péntek 16.00 – 19.00

  • az élelmiszer hulladékkal kapcsolatos probléma ismertetése, könnyed beszélgetés, ismerkedés, a fő megoldandó témák, területek ismertetése, csapatok kiválasztása

második nap – szombat egész nap 9.00 – 19.00

  • csapatmunka, brainstorming, applikáció koncepciójának kidolgozása, rövid prezentáció készítése, prezentálás
  • zsűri értékelése, eredményhirdetés, nyeremények átadása

A STREFOWA projekt csapata,- az egyes partner országokban megrendezett Hackaton hétvégék után- eldönti, hogy a nyertes applikációk közül melyik legyen az, melyet teljesen kidolgoz, majd a továbbiakban bárki számára elérhetővé tesz – a projekt oldalán: www.reducefoodwaste.eu.

Étkezésről illetve az üdítőkről a szervező gondoskodik.

Fontos! A munkához szükséges laptopot a részvevők hozzák magukkal a szombati versenyre – csapatonként egy elegendő.

Résztvevők: 3-5 fős angolul tudó csapatok, melyek legideálisabb összetétele a következő:

  • 1 fő informatikus/infós hallgató, aki tudja, hogyan lehet a prototípust elkészíteni,
  • 1-2 fő olyan szakember/hallgató, aki ismeri az élelmiszerlánc valamely elemében keletkező élelmiszer-hulladék keletkezésének problémáit,
  • 1-2 fő marketinges gondolkodású, akinek lesznek ötletei, hogyan lehet mind könnyebben elérni a felhasználókat, hogyan lehet mind érdekesebbé tenni az alapötletet, hogyan lehet prezentálni az elképzelést.

Regisztráció

Bár a rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Annak érdekében, hogy a jelentkezők valóban megjelenek a programon, a regisztráció mellé (eventbrite oldalon) letéti díjat kérnek a szervezők jelképes 1000Ft összegben, melyet a részvevők a rendezvény után visszakapnak. A létszámkorlát miatt javasolt mielőbbi jelentkezés.

                                     

Letölthető anyagok