Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Szintet lépsz az ötlettel - Bemutatkozik a ClimateLaunchpad

2017. április 18

Sokkal izgalmasabb viszont a számok mögé lesni, és megismerni, mit kínálnak az ötletgazdáknak, a leendő start-uppereknek a ClimateLaunchpad szervezői. A szakma szerint ez a program minden greentech ötlet továbbfejlesztésének, inkubációjának az előszobája - de vajon miért mondják ezt?

Minden inkubációs, magyarul ötletgondozó programnak a lényege az, hogy a leendő start-uppernek segítsen az ötlet validálásában, azaz abban, hogy kiderüljön, milyen valós igény mutatkozhat az ötletére. Minden ötletnek meg kell találnia a maga piacát, a maga fogyasztói közönségét, hogy megtérüljön a termék, vagy szolgáltatás kifejlesztésébe fektetett energia - és hosszú távon fenntarthatóvá váljon a hozzá kapcsolódó munka. Az ötlet alakításakor tehát nem csak a technológiai szempontokat kell érvényesíteni, hanem a leendő fogyasztók igényeinek is meg kell felelni. A ClimateLaunchpad nem a technológiai fejlesztésben segít, hanem épp ennek az üzleti szemléletnek az érvényesítésében.

Alig két hét és ötletnap!

Ha szeretnél megismerkedni a ClimateLaunchpad közegével, találkozni más ötletgazdákkal, illetve látni azt, hogy a programban milyen szakemberek támogatják a kezdő vállalkozókat, leendő start-uppereket az ötletük továbbfejlesztésében, akkor 2017. május 10-én tedd szabaddá magad és vegyél részt a ClimateLaunchpad Ideation Day-en.

Ez az alkalom abban is segíteni fog, hogy eldöntsd, neked való-e a ClimateLaunchpad.

A Boot Camp-től Ciprusig

Az ötletnap és a résztvevők kiválasztását követően intenzív, két napos Boot Camp-pel indul be a ClimateLaunchpad programja. Ennek a két napnak a fő célja, hogy az előadók segítségével a résztvevők megismerjék az üzletfejlesztés gondolkodásmódját, elveit. A két nap végére minden résztvevő az ötletéhez kötődő vízióját le tudja fordítani üzleti céllá.

A Boot Camp-et követi a nyolc workshop, amelyeket különböző üzleti területeken (üzletfejlesztés, marketing, stb.) járatos coachok vezetnek. Ezek a workshopok segítenek abban, hogy a korábbiakban megismert üzleti tudást a gyakorlatban is fel tudják használni a leendő start-upperek ötleteik piacképességének növelésére.

Nemzeti és európai döntő Cipruson

A hazai zsűri ezután választja ki azt a 3 start-up-ot vagy ötletgazdát, akik nem csak automatikus felvételt nyernek a Climate-KIC Akcelerátor programba, de a Climate-KIC ötletverseny nemzetközi döntőjén is részt vehetnek - idén Cipruson. Ez az európai találkozó nem csak hatalmas inspirációt és energiát ad az ötletgazdáknak, de itt dől el a 10 ezer eurós fődíj sorsa is.

Már az ingyenesen megszerezhető üzleti ismeretekért, kapcsolatokért érdemes elhozni greentech ötleted a ClimateLaunchpad programba. Ráadásul az erre épülő teljes inkubációs program is figyelemreméltó, nem beszélve a legjobbaknak járó, vissza nem térítendő támogatásról. A szervezők bíznak benne, hogy találkoznak veled is az ötletnapon.