Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

CitIQ Smart City üzleti ötletverseny FELHÍVÁS

2015. november 25

 

A CitIQ Smart City üzleti ötletverseny a Climate-KIC Accelerator Program keretében valósul meg, amely során a pályázók üzleti inkubációt is kapnak. A program szakmai partnerei az IBM Magyarországi Kft. és a BME Sensor Hub.

 

A CitIQ Smart City üzleti ötletversenyre jelenleg tervszinten létező, de nemzetközi piacokon exponenciális fejlődési potenciállal rendelkező innovációk jelentkezését várjuk. Nem jelent hátrányt, ha a prototípus még nem készült el, amennyiben az ötletgazda nyitott a szakértői csapat összeállítására és az ötlet továbbfejlesztésére. Az angol nyelvtudás viszont minimum követelmény.

 

 

 

Témakörök

Az intelligens város témakörben a következő témák kapcsán várjuk az innovatív üzleti ötleteket (a felsorolás nem korlátozó, inkább ötletadó):

  • elektromos járművek (gépjármű, kerékpár, egyéb városi közlekedési eszközök),
  • energiatermelő berendezések,
  • világító testek,
  • épületgépészeti eszközök,
  • forgalomszabályozás,
  • hatékony parkolás,
  • szenzortechnológiák.

A verseny fókusza nem kizárólag technológiai, hanem várjuk azon közösségi megoldások és szolgáltatások jelentkezését is, melyek hatékonyabbá teszik a város működését, (megosztáson alapuló szolgáltatások), például segítenek a városi szennyezettség, zsúfoltság és közlekedési káosz, valamint a közösségi közlekedés kihívásainak orvoslásában.

Érdemes jelentkezni

Az ötletverseny legjobb 10 jelentkezője bekerül a Climate-KIC Accelerator Programba, melynek során 2015. december – 2016. február időszakban üzletfejlesztési tréningek sorozatán vesznek részt.

A program értéke:  45 000 euró.

Jelentkezés

Jelentkezni a www.klimainnovacio.hu/citiq oldalon keresztül, angol nyelvű jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével lehet. 

Jelentkezési határidő: 2015. december 13., vasárnap éjfél

Részletek

Részletek a www.klimainnovacio.hu/citiq

 
Fenntarthatóbb városi rendszerek

Fenntarthatóbb városi rendszerek