Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Új brand, új stratégia - megújult a Climate-KIC arculata

2015. november 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Climate-KIC mostantól négy új magas prioritású témára fókuszál: váltás a városi a közlekedésben, fenntartható termelési rendszerek, mérési és finanszírozási felmérés és  fenntartható földhasználat. Az oktatás ennek a négy témának a kulcsa, hogy a következő generáció elegendő inspirációt nyerhessen. Miután a világ vezetői idén télen a COP21 találkozón világrengető változásokat indíthatnak el, a Climate-KIC számára hatalmas lehetőség lesz ez arra, hogy jelentősen növekedhessen a befektetési ráta. A párizsi találkozó beláthatatlan lehetőségekkel kecsegtet, amivel közelebb kerülhetünk egy olyan jövőhöz, ahol nullára csökken a széndioxid kibocsátás, nem beszélve arról, hogy ezzel mennyi új befektetési lehetőség és munkahely jöhet létre. Továbbá nagyszerű alkalom ez arra is, hogy az oktatáson és kutatásokon keresztül a Climate-KIC megszólíthassa azt a magánszektort, amelyikhez eddig még nem juthatott el.

A Climate-KIC új márkaépítése magába foglalja az új külső megjelenést, önmeghatározást és küldetést . "Partnerségi megállapodásokkal képesek vagyunk megbirkózni a kihívásokkal, melyek előttünk állnak, hozzáadva Európa növekedéséhez, versenyképességéhez és jólétéhez. Ezt tükrözzük a Climate-KIC új identitásával." - mondta Angela Howarth, a Climate-KIC kommunikációs vezetője

 A Climate-KIC-et az Európai Unió egyik testülete, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) támogatja. A Climate-KIC vizuális arculatával is kifejezi, hogy immár az EIT-vel került egy vonalba, ami támogatja további négy másik KIC-et, több közülük már hasonló arculattal rendelkezik: az EIT Digitális, az EIT Egészség, az EIT Nyersanyagok és a KIC InnoEnergia.

"Az EIT Közösség márka célja, hogy egyesítse azoknak az embereknek az erőfeszítéseit, akik azon dolgoznak, hogy Európa innovációs kapacitása és a vállalkozási kedv növekedjen minden szektorban, és ez az, ami különösen kritikus a mi kollektív válaszunk ügyében a klímaváltozásra"  - egészítette ki Howarth

A Climate-KIC új hivatalos küldetése tehát az, hogy összefogja, inspirálja és képessé tegye az új dinamikus közösséget arra, hogy egy zéró széndioxid kibocsátású gazdaságot és klímarugalmas közösséget építsen. A szervezet hosszútávú célja mindezek mellett az is, hogy Európa vezető szervezetévé váljon, ezáltal kieszközölve a globális átalakulást a fenntarthatóság felé.

Ha szeretnéd jobban megismerni szervezetünk új arculatát, látogass el központi oldalunkra!